// you’re reading...

Online Marketing

Welk segment kiezen op internet


Een aantal segmenten lijkt al goed gevuld op internet (de markt voor weblogsoftware, marketingweblogs enz.). Ook zijn er een aantal segmenten waar zulke grote spelers zijn het lastig is binnen te dringen op die markt (clasifieds met Marktplaats en Speurders, nieuwssites met nu.nl en de kranten en zoekmachines obviously).
Maar stel nu dat je een zak geld hebt, waar zou je dan in moeten stappen? Daar heb ik ook wel eens over gedroomd. Als ik het budget had zou ik de volgende dingen doen:

 • Reizen: Die markt is enorm versnipperd. Het is natuurlijk triest dat je nog steeds een minuut moet wachten op een overzicht van beschikbare tickets. Dat de airline prijsvechters niet zijn opgenomen in boekingssystemen, dat echte last-minutes niet mogelijk zijn en dat alle data niet is geintegreerd. Los je een of meerdere van deze problemen op, dan heb je volgens mij een daverend succes.
 • Vergelijking: Kelkoo, Kieskeurig en meer van dat soort sites spelen een grote rol in consumentenbeslissingen. Als je een echt onafhankelijke site bent en je krijgt een bepaald bedrag per referral, dan is dat volgens mij een gegarandeerd succes.
 • Services: De Gouden Gids en de Telefoongids zijn toch eigenlijk fossielen! Waarom moet mijn vriendin eerst tien loodgieters bellen om te weten wat het ontstoppen van onze wasbak kost? Waarom weet ik niet wat het verven van mijn huis kost per m2? Voor bellen, internet en verzekeringen zijn er al lang vergelijkingssites, waarom niet voor dit soort zaken?
 • Dating: Ik denk dat de Telegraaf het goed ziet met het overnemen van Lexa.nl. Mensen betalen goed geld om een partner te vinden. En er zijn steeds meer alleenstaanden. Een goede (positief ingestoken) datingsite die op basis van profielen mensen matched kan volgens mij aanzienlijke inkomsten opleveren.
 • Classy erotiek: In Nederland is het ranzigheid troef, maar in Amerika heb je Suicide Girls en Fleshbot. Als er ergens geld in omgaat is het wel erotiek, dus daar is nog heel wat geld te winnen.

Dus, als er nog iemand wat miljoentjes over heeft, ik ben graag bereid om (tegen een geringe vergoeding uiteraard) eens te kijken hoe je hier op internet meer geld van zou kunnen maken!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Welk segment kiezen op internet”

 1. Ik denk dat de website http://www.goedkope-vliegtickets.nl een uitkomst bied voor de reizen markt. Deze ticketaanbieder laat na het zoeken in eigen boekingsmodule automatisch de concurrenten. Zo zie je welke gegevens je hebt ingevoerd en kun je bij de concurrent de prijzen bekijken! Weet je altijd of je een goede deal maakt.

  Door: joris | August 25, 2009, 23:51
 2. Wat ik mis zijn de vergelijkingssites voor electronica producten. Zoals LCD tv’s en 3D tv’s.

  Door: Megadeal | January 25, 2011, 10:40

Post a comment