// you’re reading...

X-zeitung

Ik wil NU op reis, maar dat kan niet


Als je het even helemaal hebt gehad, en je wilt er NU eens even helemaal tussenuit, dan heb je pech. Je kunt de auto pakken en ergens heen rijden, maar even lekker naar een willekeurig ver oord vliegen is geen optie. De mogelijkheden voor zogenaamde ‘last second’ reizen zijn in Nederland nihil. Het romantische plan om met je koffer naar Schiphol te vertrekken en in een willekeurig vliegtuig te stappen blijkt onmogelijk te zijn. In Nederland is een (duitse) aanbieder die zegt last second vakanties aan te bieden. L’tur biedt echter alleen reizen aan waarbij je 3 a 4 dagen later vertrekt.
In de nieuwsgroepen als nl.reizen wordt af en toe wel de vraag opgeworpen of een last second vakantie mogelijk is, maar veel succes lijkt niemand te hebben.
Waarom springt niemand in dit gat? Alle voorwaarden voor een succes lijken aanwezig:

  • Redelijk veel vluchten hebben lege stoelen, het vullen van die stoelen lijkt me voordeliger voor de maatschappij dan ze leeg laten
  • De Nederlander wordt steeds actiever en is wel in voor een spannend verzetje
  • Reissystemen zijn allemaal wereldwijd en via internet toegankelijk, dus een internetoplossing ligt voor de hand (met derhalve lage kosten voor de aanbieders van de reizen)
  • De kans dat dit aanbod ten koste gaat van de huidige verkoop van reizen lijkt klein. De groep die echt helemaal op de bonnefooi naar een willekeurige plek wil lijkt me relatief klein en zal niet zo snel een andere reis nemen.
Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Ik wil NU op reis, maar dat kan niet”

  1. Echt goed idee

    Door: lastminute | January 15, 2010, 15:53

Post a comment