// you’re reading...

Online publishing

Sitebezoek in het weekend

Het was mij al eens eerder opgevallen dat het sitebezoek van deze site in het weekend inzakt. Dat leek mij logisch, want het is toch vooral werk gerelateerd. Maar het gekke is dat een aantal andere sites (over raadsels en puzzels) waarbij ik ook de beschikking heb over deze statistieken hetzelfde patroon laten zien. Toen vroeg ik mij zo af of dat overal zo is. Dat lijkt zo te zijn als je naar onderstaande grafiek (bron: AMS-IX) van al het Nederlandse dataverkeer. Daar zie je (niet zo heel duidelijk) dat het internetverkeer in het weekend toch minder is. Zitten we dan toch allemaal 3,4 uur in de baas zijn tijd te internetten? Als je naar dit weblog gaat lijkt me dat geen baas daar tegen kan zijn!

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Sitebezoek in het weekend”

  1. Ook op Gizmodo is het zelfde effect zichtbaar. Een keurig week/weekend ritme. Doordeweeks is er de helft meer bezoek dan op zaterdag. Op zondag ligt het bezoek hier weer iets hoger. Ook is het prijzenswaardig dat Gizmodo zijn statistieken gewoon deelt met de wereld: http://www.sitemeter.com/default.asp?action=stats&site=s15gizmodo&report=35

    Door: Olaf | November 9, 2005, 12:01
  2. Ja, is volgens mij een bekend verschijnsel. In het weekend wordt weinig geinternet.. dinsdag en donderdag het meest geloof ik.

    Door: Michel | November 11, 2005, 17:29
  3. Over je raadsel website gesproken: de lichtblauw tekst op een witte achtergrond is praktisch onleesbaar..

    Door: Tinus | November 12, 2005, 01:57

Post a comment