// you’re reading...

Online publishing

Wat gaan we leren op Les Blogs 2.0


Nog een maandje wachten, en dan is het zover. Met een Hollands contingent naar Parijs om daar Les Blogs bij te wonen. Behalve dat het me leuk lijkt een aantal personen in levende lijve te ontmoeten hoop ik er ook nog wat aan over te houden. Daarom een serie over mijn verwachtingen en vragen, deel 1: RSS.

Op 6 december is er een discussie, het RSS panel. Een panel met vertegenwoordigers van NewsGator, Feedburner en Pheedo gaat zich buigen over de beste manier om RSS te gebruiken om te publiceren en informatie te ordenen. Een iets ander onderwerp lijkt mij interessanter. Hoe gaan de vertegenwoordigde bedrijven geld verdienen met RSS?
RSS is op dit moment meer een manier om informatie te ordenen dan dat het een gebruikerstechniek is. Veel mensen gebruiken het zonder dat ze weten wat het is. Het is net zo iets als HTML, het maakt het hele internet mogelijk, maar de meeste gebruikers hebben er geen idee van. Ik hoop dan ook antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  • Hoe kan een faciliterend bedrijf als Feedburner geld verdienen?
  • Kan een RSS advertentienetwerk als Pheedo het opnemen tegen de advertentiereuzen als Google en Overture?
  • Is er een toekomst voor softwarematige readers zoals die van NewsGator? Of ligt de toekomst bij onlinereaders? Of gaan al deze partijen het verliezen van de browsers?

Nog een maandje wachten op de antwoorden…..

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Wat gaan we leren op Les Blogs 2.0”

Post a comment