// you’re reading...

Online publishing

Voorspellende modellen

Er zijn steeds meer diensten die door gegevens te combineren met elkaar nieuwe gegevens boven water halen. Zo poste ik eerder deze week een stukje over de waarde van dit weblog. Dit was een dienst die op basis van gegevens uit Technorati (de weblog zoekmachine) de waarde van je weblog berekende.
Mathieu wees mij deze week op nog een andere dienst die dit ook doet, BlogShares (hier is de waarde van 8a echter minder, dus deze dienst moet ik maar snel vergeten).

Via een discussie op Marketingfacts over relevante marketing-weblogs wees iemand op UrlTrends, een dienst die een aantal statistieken over een URL bundeld en deze weergeeft, erg leuk om te zien:

Current Rankings:
PageRank: 4/10
Alexa Rank: 2,446,985

Incoming Google Links: 32
Incoming Yahoo Links: 703
Incoming MSN Links: 532
Incoming Alexa Links: 0
Overall Incoming Links: 1,267 (Overlap is possible – Estimated 1,102 unique links)
Outgoing Links: 110 (Ratio: 0.291% – Each Link Receives Approx. 0.031 PR)

Het combineren van gegevens lijkt een trend te zijn (denk aan TotalJobs (combineert banenaanbod van diverse vacaturesites, Flock (combineert populaire Web 2.0 diensten), ZoekAlleHuizen.nl (combineert te koop staande huizen van alle huizensites) en Jux2 (combineert de zoekresultaten van verschillende zoekmachines). Ik ben benieuwd wat we nog meer voor leuke diensten mogen begroeten, of gaan mensen nu zelf weer wat origineels verzinnen 😉.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Voorspellende modellen”

Post a comment