// you’re reading...

Online Marketing

Je eigen headhunter


Laatst kwam ik via via uit op de site Yorz.com. Dit is nu een van die allerbeste ideeen van het internet. Men zet de bezoekers van de site in als headhunters. Vinden zij iemand voor de vacature van een bepaald bedrijf dan krijgen zij hiervoor een beloning van het bedrijf (zie hierboven). Yorz.com faciliteert dit (qua design valt er nog wat te winnen). In principe kost het niet veel geld om een dergelijke site te maken. Maar je moet maar net op het idee komen. Met name aan de kant van de werkgevers zit er een erg goed uitgevoerde self-service area aan. Hoelang duurt het voordat dit in Nederland te zien is?

Be Sociable, Share!

Discussion

5 comments for “Je eigen headhunter”

 1. Zou dat goed werken in Nederland is de grote vraag. Momenteel is de arbeidsmarkt er in ieder geval denk ik niet naar. Wanneer er straks (hopelijk) weer een schaarste aan personeel is zullen dit soort initatieven als paddestoelen uit de grond schieten denk ik.

  Door: Michel | October 1, 2005, 22:59
 2. Is dit niet juist een manier om goedkoop aan goede werknemers te komen? En als je nu begint met een dergelijk initiatief en de markt trekt aan, dan zit je natuurlijk prima!

  Door: Sipke | October 2, 2005, 18:32
 3. Dit is een oud berichtje, en de tijden zijn inmiddels drastisch veranderd. Toch ben ik van mening dat een dergelijk netwerk moet werken. Naar verwachting zullen initiatieven als Linkitin e.d. deze opties gaan aanbieden. Ook MyRecruiter.nl is in afrondende fase met iets dergelijks. http://www.myrecruiter.nl

  Door: Thomas | November 21, 2006, 18:52
 4. @Thomas, interessant concept. Ik ben benieuwd hoe het werkt als alles up and running is. Ik wil wel eens proefkonijn spelen 😉

  Door: Sipke | November 22, 2006, 09:48
 5. Thanks! Ik zou zeggen: schrijf je vast in bij MyRecruiter.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. Bovendien kunnen we wellicht een leuke nieuwe functie voor je vinden. Inschrijven via http://www.myrecruiter.nl

  Hartelijke groet,
  Thomas van Beem

  Door: Thomas | November 22, 2006, 14:06

Post a comment