// you’re reading...

Online Marketing

Wi-fi, de nieuwe Kermit?


Op dit moment worden er honderden hotspots per dag uit de grond gestampt. De grote telefoon providers springen allemaal in op de trend. Toch heb ik zo mijn bedenkingen bij deze tactiek. Het roept bij mij sterke herinneringen op aan de faliekant mislukte introductie van de Kermit telefoon. Met deze telefoons kon je bellen waar je maar wilde, als het maar dicht in de buurt was van een Greenpoint. Daar had je dus helemaal niks aan. Het was een poor-mans mobiele telefoon, het was bijna net zo cool als het drinken van Buckler.
Er was toen eigenlijk al een betere oplossing, namelijk GSM. Toch probeerde men het met de Greenpoints. Men heeft niets geleerd, dus is dit nu weer het geval. Er is al UMTS (daar heeft toch genoeg voor betaald), maar toch wil men Wi-fi pushen. Het is al op redelijk wat plekken beschikbaar, maar zelfs zakenmensen willen het niet. Het wachten is op de eerste laptops met ingebouwde UMTS support. Tot nu toe is het ‘behelpen’ met een PCM-CIA card. Dus gewoon even wachten tot je genoeg geld hebt voor echt draadloos internet!

Ik ben overigens niet de enige die op deze gedachte kwam, ook de collegablogger van Adverto dacht er zo over.

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Wi-fi, de nieuwe Kermit?”

 1. ben het deels met je eens, maar wil toch een kanttekening plaatsen. met kermit had je een speciaal toestel nodig. met de wifi hotspots niet. ik vind het fantastisch dat ik met m’n laptop behalve thuis ook op allerlei onverwachtse plekken kan mailen/internetten (in amsterdam dan). met name de open (social) hotspots zijn perfect. bovendien kost het niets dus dat is ook nog eens een voordeel.

  Door: jorrit kreek | September 19, 2005, 10:25
 2. @ jorrit, ik mag ook graag gratis surfen. Maar het gaat erom dat het geen verdienmodel is. Ik maak wel gebruik van gratis hotspots, maar bijvoorbeeld op Schiphol betaal ik hier niet voor. In bijvoorbeeld Singapore en Kuala Lumpur kun je gratis gebruik maken van die hotspots en dan doe je het weer wel. Verder is het gewoon veel te lastig om uit te zoeken waar je nu wel en waar je nu niet kunt internetten. Ik zie dus zeker wel nut voor de techniek, maar niet voor het huidige Telco Businessmodel.

  Door: Sipke | September 19, 2005, 13:48
 3. Ik geloof ook niet echt dat dit "uit" kan :) Maar wel zeer vermakelijk als je na een 5 daagse tocht door de jungle van Maleisie in je hotel gaat uitrusten en bij het aanzetten van je laptop voor de nodige slaapmuziek er gevraagd word of je gebruik wilt maken van de hotspot van het "everly hotel". En dus gewoon kan internetten op een totaal onverwachtte plek. Verzin er maar iets voor ik zit al in de coalition of the willing :)

  Door: Marjolijn | September 19, 2005, 22:20
 4. Fantastisch dat je op social spots kan internetten
  Even tijdens de koffie(of Buckler, 😉 kan internetten surfen of mail checken Voorlopig is dit een goed en goedkoop alternatief

  Door: Trijnco | January 4, 2008, 18:13

Post a comment