// you’re reading...

X-zeitung

AdWords

Voor de grap ben ik maar eens begonnen met het experimenteren met AdWords van Google. Ondanks het idee dat ik heb dat Google wat aan het zwalken is, lijkt dit onderdeel prima te staan. Bij een site over raadsels (en deze) die ik samen met iemand anders exploiteer was ik begonnen met het experimenteren met AdSense. Dit loopt redelijk goed (echter alleen in IndonesiÁ zou ik er een miljonair mee zijn) voor zo’n kleine site. Om nu een beetje ‘leverage’ (management jeukwoord) te creÁeren is er een plannetje gerezen:

  • Stel: je haalt door advertenties op Google op goedkope woorden (die advertenties kosten dus voor jou bijna niks) veel mensen binnen.
  • Door de content op je site zorg je dat je daar advertenties hebt staan die wel veel geld opleveren.
  • De mensen vinden dit relevante advertenties en klikken hierop.

Kort samengevat haal je dus via goedkope advertenties mensen binnen en probeer je ze via duurdere weer je site te laten verlaten. Op de raadsel sites werkt dit. We halen ongeveer 50% meer binnen dan dat we uitgeven (mag je dit wel zeggen?). Met welk onderwerp zou je dit in het groot kunnen exploiteren? En zijn er al voorbeelden van mensen die dit doen?

P.S. Waarom zijn de sites (en kredieten) van AdWord en AdSense nog niet aan elkaar gekoppelt? Een medewerker van Google Ireland kon mij dit in ieder geval niet uitleggen.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “AdWords”

Post a comment