// you’re reading...

Gadget

Topo GPS, maakt van je iPhone een volwaardige wandel of fiets GPS

 

Na weken van testen, een geboren baby en een zenuwslopende week in de appstore review is er nu een app: Topo GPS. De eerste app van rdzl inc maakt van je iOS device (iPhone, iPod en iPad) een GPS. De belangrijkste functies:

 • Het is de eerste app die gebruik maakt van de stafkaarten van het Kadaster (de voormalige militaire topografische dienst). Deze kaarten waren eerst duur en alleen per stuk en werd gebruikt voor scouting, door fanatieke wandelaars en door leden van scouting. Deze kaarten hebben als voordeel dat elk bospaadje er op staat.
 • De app geeft je de mogelijkheid om routes te downloaden (in .gpx formaat) van je favoriete route sites. Deze kun je vervolgens inladen en lopen. Je kan ook routes uitzetten door ze op te nemen en dan vervolgens delen met anderen.
 • Je kan navigeren op waypoints of plaats of je positie delen met anderen en de kaart kan meebewegen met je kompasrichting.

Nog een paar technische details: de kaarten worden opgeslagen in je cache dus je kan ook zonder internet werken, het werkt op iOS 5 en hoger en de app is geoptimaliseerd voor de iPhone 5.

Dit alles kost slechts 3.59 en Topo GPS is te vinden in de app-store.

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Topo GPS, maakt van je iPhone een volwaardige wandel of fiets GPS”

 1. GPS of niet, maar het is al enige tijd geleden dat dit bericht is geplaatst. Jammer, want het is een zeer waardevolle blog wat je hier hebt!

  Richard

  Door: Richard H | January 14, 2013, 15:39
 2. Wanneer komt er weer eens een nieuwe post?

  Door: Heren winterjassen | October 7, 2013, 10:16
 3. Ja, jammer dat er nog geen nieuwere post is.

  Door: Charlotte | April 3, 2014, 17:14
 4. Wanneer komt er weer een nieuwe post? Of zijn ze Easyswitch?

  Door: Daan | February 9, 2017, 12:45

Post a comment