// you’re reading...

Online Marketing

Zoekmachines en werelddominantie


De beurswaarde van Google rijst de pan uit. Volgens sommigen is Google zelfs op weg naar werelddominantie. Google lijkt dus een macht die je kan maken of kraken (zoals een aantal bedrijven onlangs weer merkten). 8a ging daarom op missie om zo goed mogelijk vriendjes met Google te worden. Allereerst moet je er natuurlijk achter komen hoe je er voorstaat. En dit bleek al zo lastig te zijn dat 8a niet veel verder is gekomen in zijn eerste queeste. Een aantal tools die hierbij gebruikt kan worden kunnen we veel mensen aanraden:

Search toolbar, een toolbar voor firefox waarmee je kunt zien hoe je Google PageRank van je website is (en van alle andere die je bezoekt). En volgens de experts is PageRank heel belangrijk. Hoe hoger hoe beter.
Googlecheck, een pagina waar je kunt zien op welke plaats in de zoekresultaten je voorkomt voor bepaalde zoekwoorden.
Keyword assistent, op deze pagina kun je erachter komen welke zoekwoorden nu eigenlijk het meest gebruikt worden rondom jouw onderwerp. Vul je bijvoorbeeld ‘online marketing‘ in, dan zie je welke zoekopdrachten er in de afgelopen maand zijn gedaan waarin deze woorden voorkomen. Op die manier kun je je site zo aanpassen dat juist deze woorden vaak voorkomen.

Nu ik zo’n beetje een idee heb hoe ik ervoor sta, moet er wat worden gedaan met deze resultaten. Dit is van een heel andere orde. Deze Search Engine Optimalisation (SEO voor intimi) is een hele industrie. Wat ik echter opmaak uit het forum op de zoekmachine site bij uitstek (Voelspriet, met een heerlijk 80’s design) is dat er nog heel wat kennis te vergaren is. Nu dus verder met SEO, maar eerst maar eens op vakantie.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Zoekmachines en werelddominantie”

Post a comment