// you’re reading...

Gadget

Google Chrome zou bijna een reden zijn om over te stappen naar Windows

google_chrome_logoOp mijn werk heb ik zowel een Dell laptop als mijn Macbook Pro. Het leeuwendeel van het werk doe ik op de Macbook maar sommige dingen moet ik op de Dell doen. Daar heb ik ook een versie van Googles browser Chrome geïnstalleerd en dat bevalt heel goed. Razend snel, geen poespas en ook belangrijk, het ziet er goed uit.
Ik werk al lang op Flock, een Firefox kloon. Maar die is vergeleken met Chrome langzaam en het blijkt dat ik al die extensies die ik ooit heb geinstalleerd eigenlijk niet nodig heb. Een aantal doen het niet meer en ik heb eigenlijk nooit zin om ze te vervangen.
Het grootste deel van de dag breng ik door in mijn browser (ik gebruik er zelfs Outlook in) dus het zou een reden kunnen zijn om gewoon weer op Windows te gaan werken.
Deze gedachte werd echter hardhandig de kop ingedrukt afgelopen weekend. Ik had een set mooie topografische kaarten om op mijn GPS te zetten. Garmin staat dat wel toe op de Mac, maar dan moet je eerst de kaarten converteren op een Windows computer (gekke lui!) Daarvoor had ik 3! Programma’s nodig + een nieuwe driver en toen werkte het nog niet. Toen moest ik in het register aan de slag en uiteindelijk stonden na 2 uur de kaarten op de GPS.

Op de een of andere manier wordt ik van computerproblemen altijd bloedsjacherijnig terwijl ik toch heel graag met ze werk (of misschien juist wel daardoor). Dat was dus al weer snel het einde van mijn kortstondige flirt met de PC.

Het is best lastig om zowel een fanboy te zijn van Google als van Mac. Maar de laatste wint nog even. Dus Google schiet eens op met die Mac versie van Chrome!

Be Sociable, Share!

Discussion

5 comments for “Google Chrome zou bijna een reden zijn om over te stappen naar Windows”

 1. Niet doen

  Door: Linda | February 16, 2010, 20:10
 2. Eens, Chrome werkt als een razende inderdaad.

  Door: Tim | June 17, 2011, 13:00
 3. Niet doen in het opzicht van prestaties…. Wel doen in het opzicht van Google een heel klein stukje minder macht geven 😉

  Door: Jeroen | December 15, 2011, 17:16
 4. Google Chrome is en blijft geweldig! Heb zelf mijn eigen website geoptimaliseerd voor Chrome, wanneer het om IE gaat blijft het echter behelpen. Het is dat IE nog steeds een van de meest gebruikte browsers is (geen idee waarom), anders besteedde ik er helemaal geen aandacht meer aan.

  Door: Tekstschrijver Linda | December 27, 2012, 14:13
 5. Je gebruikt bijna altijd chrome, je hebt een macbook en dan heb je een extensie van outlook in je browser? Dat snap ik niet? En voor je topo kaarten is het er volgens mij een Silverlight ectensie.

  Chrome is en blijft voorlopig de beste browser

  Door: Jan | September 7, 2013, 22:19

Post a comment