// you’re reading...

Krant

Van online naar print


Hoewel kranten het op dit moment steeds moeilijker hebben lijkt er een beweging op gang te komen dat nieuwssites een printversie gaan uitbrengen. In navolging van het succesvolle Koreaanse initiatief OhNynews heeft nu ook WikiNews een printeditie. Na de oprichting in november 2004 kwam de berichtgeving slechts langzaam op gang. Na de succesvolle en uitgebreide berichtgeving rondom de bomaanslagen in Londen kan niemand meer om ze heen. Blijkbaar heeft dit succes ze de moed gegeven om ook een printversie uit te brengen. Het is eigenlijk geen echte papieren versie, maar een pdf krant. Waarschijnlijk is dit echter een voordeel. Je kunt nu zelf het tijdstip en de plaats (als er een printer is) bepalen waarop je de krant ontvangt, kom daar bij de Nederlandse kranten maar eens om!
Om van deze beweging ook een commercieel Nederlands succes te maken (zoals de game-makers dat met films deden) moeten er nog wel wat vragen worden beantwoord. Hoe meet je je bereik, hoe enthousiasmeer je adverteerders en welk soort initiatief leent zich hiervoor? Wie zal in Nederland de eerste zijn? Is het Geen Stijl, Webwereld (die wel eens een poging deed), Web-log.nl, nu.nl (Paul Molenaar zinspeelde al op grote veranderingen bij nu.nl!) of een ander initiatief? Wie het weet mag het zeggen!!!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Van online naar print”

  1. De Standaard, ooit een kwaliteitskrant

    Als ik een krant koop is dat bijna steeds De Standaard, dat is al jaren. Tot voor kort heb ik nooit een reden gehad om deze kwaliteitskrant in te ruilen voor een andere titel, noem me gerust een trouwe lezer.

    Door: No mans land | July 29, 2005, 21:44

Post a comment