// you’re reading...

Krant

Wie is de beste met nieuwsverslaggeving


Er is vandaag al veel over de nieuwsvoorziening rond de aanslagen in Londen geschreven (door Olaf en Hidde onder andere). Zij toonden aan dat Web 2.0 best snel kan schakelen als het om urgent nieuws gaat. De BBC was slim genoeg om dit te erkennen en vroeg mensen eigen foto’s en nieuwstips te sturen.
Nu bijna 12 uur na de ramp is het tijd voor de eerste beschouwingen. Ook hier laat internet zich van zijn allerbeste kant zien. Wikipedia toont maar weer eens aan dat WIJ de media zijn. Een uitgebreider, vollediger en grondiger samenvatting van de gebeurtenissen ben ik nog niet tegengekomen op het internet.
Ik denk dat dit aantoont dat er zeker mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld Wikinews, de Nederlandse kranten waren met hun betaalde journalisten in ieder geval niet uitgebreider.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Wie is de beste met nieuwsverslaggeving”

Post a comment