// you’re reading...

Entrepeneur

Oude computers veroorzaken slechte bedrijfsresultaten

witte_huis_ouderwetsHet is een thema dat mij al lang bezig houdt. In mijn ogen moet je uit een werknemer halen wat er in zit. Een gemiddelde werknemer kost een bedrijf zo’n 60.000 euro. Idealiter verdient hij dat bedrag meer dan terug. Een bedrijf moet er dus voor zorgen dat deze werknemer alle middelen heeft om dat te doen. En dat gaat dus nogal eens mis.

Niet alleen bij de gemiddelde MKB-er zijn de werkmiddelen niet up to date, maar ook in het Witte Huis zo bleek gister uit een artikel van de Washington Post. Het team van Obama heeft laten zien wat het kon in de campagne (iemand de belangrijkste man van de wereld maken is best een klus). Dit deden ze onder andere door de middelen die hen ter beschikking stonden: nieuwe Macbooks, Blackberry’s, Twitter / Facebook MySpace accounts en altijd overal het internet op kunnen.

In het witte huis bleken er ineens nagenoeg geen laptops, geen vrije internettoegang, geen werkende mail, geen mobiele telefoons (laat staan Blackberry’s) en geen Instant Messaging. Kortom zo’n zes jaar terug in de tijd. En volgens Valleywag moeten ze niet zeuren want de gemiddelde werknemer werkt op die manier. En dat is nu juist het probleem:

We laten ons regeren door conservatieve IT afdelingen en doen daarmee ons bedrijf tekort. 2 jaar geleden heb ik besloten hier niet langer aan mee te werken (lees meer: De beste beslissing van mijn werkzame leven). Ik werk op mijn eigen spullen en ben daardoor zeker 10% productiever. Dat zou dus zo’n 6.000 euro per werknemer zijn. Daar kan je best een Macbook en Blackberry voor kopen en je houdt nog 3.000 euro over! Toch leuk in deze tijden…

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Oude computers veroorzaken slechte bedrijfsresultaten”

  1. Hoe herkenbaar! Ook erg fijn zijn onbegrijpelijke email programma’s met onbegrijpelijke agenda functionaliteiten die bij elk bedrijf erin zijn geslopen.
    Vervelend ook het feit dat je steeds vaker administrator moet zijn om je “eigen” PC een beetje up-to-date te houden… aiai… ik zit 8-10 uur per dag achter dat ding, mijn bureaustoel is in alle richtingen te verstellen maar het installeren van werk productiviteit verhogende software is helaas niet mogelijk…

    Door: Ebo van der Broek | January 28, 2009, 12:54

Post a comment