// you’re reading...

Entrepeneur

Email kost je bedrijf 19.15 euro per maand per werknemer!

gmail_low_cost_emailDat is best veel dacht ik zo! Al eerder schreef ik dat de IT kosten van bedrijven door het gebruik van Web 2.0 oplossingen drastisch naar beneden kunnen. Forrester is het in ieder geval deels met me eens. Volgens een rapport van deze onderzoeksclub bleek dat je met de professionele versie van GMail (dat kost 3.17 euro per gebruiker per maand) een stuk goedkoper uit bent. Eerlijk is eerlijk, met beheer en configuratie kosten ben je 6.14 euro kwijt per gebruiker.

En uit het onderzoek blijkt voor de rest wat ik eigenlijk al vermoede. IT managers hebben geen idee van de werkelijke kosten. Desgevraagd komen IT managers met een schatting van de kosten binnen hun bedrijf tussen de 1 en 9 euro. En dat is dus precies het probleem. Er wordt altijd gezegd dat er gestuurd wordt op kosten, maar door een tweetal redenen mislukt dat:

  • Een bedrijf boekt alle verschillende kosten op andere plekken (personeel, software licenties, servicecontracten) en heeft zo dus geen idee van de werkelijke kosten (dit wordt ook genoemd in het Forrester rapport)
  • Er is onvoldoende kennis in bedrijven van ontwikkelingen op de markt. Het bijblijven beperkt zich vaak tot het aanhoren van de features van de nieuwe versie van het huidige product van de huidige leverancier

De reden waarom de kosten zo uit de hand zijn gelopen is verhoogde opslag, spam en andere bedreigingen van buiten. Net als in mijn uitleg over de enorme besparingen die je kan halen op IT ben ik nog steeds bereid bij jouw bedrijf uit te leggen wat je kan veranderen. Een recessie is een prima tijd om dit soort verspilling een halt toe te roepen!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Email kost je bedrijf 19.15 euro per maand per werknemer!”

  1. there are other alternatives too. A budget hosting or email account gives you access to many more options plus you get your domain name included in the price.

    Door: Terence Gilligan | January 22, 2009, 14:22
  2. nou dat is lekker dan… krijg je hier een veneigdorg van van je provider. het is altijd het zelfde gezeik met dat rot VODAFONE, volgende maand stap ik over naar KPN…. hoop dat het dan beter word…. wachten wachten wachten….

    Door: Survivor | December 14, 2015, 00:09

Post a comment