// you’re reading...

Krant

DAG.nl eerste grote nieuwssite op WordPress in Nederland

dag-wordpress

Na vanmorgen een blik te hebben geworpen op de website van DAG (waar ik lang voor heb gewerkt) zag ik dat deze volledig is vernieuwd. Ik was bij deze plannen betrokken toen ze werden gemaakt. En vind het mooi dat ze ondanks de moeilijke tijden die ze hebben doorgemaakt toch nog vol goede moed hebben doorgewerkt aan dit project.

Daar was natuurlijk alle reden voor want de site is een stil, maar groot succes. Ze verzorgt de berichtgeving voor KPN Vandaag en HetNet en heeft zelf een bereik van 5,2% in STIR. En dit alles met een zeer beperkt team. Dus goed dat men er in blijft investeren. Het nieuwe ontwerp is lekker strak en clean. Maar eigenlijk het meest bijzondere is dat de site van DAG is gemaakt op basis van WordPress. Naar mijn idee zijn veel CMS-en vaak veel lastiger dan nodig is en vooral heel inflexibel. Je hebt een gruwelijk lang requirements document nodig dat eigenlijk de toekomst moet voorspellen. En het implementeren van veranderingen is tijdrovend (change procedure bla die bla) en erg kostbaar door het monopolie van de CMS ontwikkelaar. WordPress is voor de gebruiker erg goed te begrijpen en bovenal erg flexibel. Ontwikkel kosten zijn veel lager doordat er voor bijna alles een plugin is die je alleen nog hoeft aan te passen.

In het buitenland waren er al wat voorbeelden van kranten die op WordPress draaiden. Vaak deels (zoals de New York Times) maar ook volledig zoals het netwerk regionale kranten Express and Star. Ik ben benieuwd welke uitgever het verder aandurft om een duur CMS (Escenic…) aan de dijk te zetten en echt te gaan innoveren. Dan heb je de 8 miljoen van Plasterk niet meer nodig en kan je met de tonnen die je uitspaard eens echt gaan innoveren!

Be Sociable, Share!

Discussion

13 comments for “DAG.nl eerste grote nieuwssite op WordPress in Nederland”

 1. Zo is het maar net. Als ik nog had mogen blijven had ik er een groot artikel over geschreven :-)

  PieDie

  Door: PIeter | January 2, 2009, 13:55
 2. @Pieter, al weer iets leuks te doen? En ja dit is de kant die sites opmoeten. Van die belachelijke budgetten zijn gewoon niet te verantwoorden. En worden alleen uitgegeven door gebrek aan kennis.

  Door: Sipke | January 2, 2009, 15:06
 3. WordPress is inderdaad een goede keuze van Dag.nl. Had niet verwacht dat ze zo populair waren. Dat in tegenstelling tot de krant Dag. Die wat mij betreft de concurrenten ruim versloeg qua kwaliteit.

  Door: Evert | January 13, 2009, 13:52
 4. Cool om te lezen dat zulke sites ook op basis van WordPress werken. Ik ken nog wel een grote nieuwssite die op wordpress draait. Kennen jullie Nu.nl? 😉

  Door: Wes | January 13, 2009, 15:47
 5. @Wes, volgens mij draait NuFoto wel op WordPress. Maar nu.nl zelf, heb je daar een bewijs voor? Zou interessant zijn.

  Door: Sipke | January 13, 2009, 16:17
 6. Door: Wes | January 13, 2009, 16:55
 7. @Wes, gaaf dat wist ik niet. Overigens is het nusport.nl. Bij nu.nl zelf kan ik het nog niet vinden. Vaak kan je het overigens testen door wp-admin in te tikken achter de URL. Zie http://www.nusport.nl/wp-admin

  Door: Sipke | January 13, 2009, 17:25
 8. ik had nog noot van Dag.nl gehoord, tot ongeveer een maand geleden, sinds dien kom ik er om de dag om alles te lezen, geweldige site.

  Door: Proefabonnement Telegraag | March 19, 2010, 15:04
 9. ik had nog noot van Dag.nl gehoord tot ongeveer een maand geleden, sinds dien kom ik er om de dag om alles te lezen, geweldige site

  Door: Anoniem | March 19, 2010, 15:05
 10. WordPress is en blijft een prima keuze voor dit soort projecten

  Door: Daan | February 2, 2011, 16:05
 11. DAG.nl eerste grote nieuwssite op WordPress in Nederland is a excellent topic and good information.

  Door: twitter volgers kopen | May 7, 2013, 22:15
 12. DAG.nl eerste grote nieuwssite op WordPress in Nederland is great and good .

  Door: you tube views kopen | May 9, 2013, 20:04
 13. SEO | AdWords | Social ⋆ Online Marketing Bureau SEO-SNEL.nl
  https://www.seo-snel.nl/
  Door SEO, AdWords en Social in te zetten helpen we bedrijven met het verbeteren van hun online zichtbaarheid en converteren we websitebezoekers tot klanten.

  Door: Jan Janssen | November 30, 2017, 12:06

Post a comment