// you’re reading...

Geomapping

Beperk de rommel op Google Maps

mapeed

Voor iedereen die wel eens iets op Google Maps heeft gezet een bekend probleem. Hoe zorg je ervoor dat je niet een enorm woud aan berichten krijgt? Op Trouw in de Buurt hebben we dat gedaan door nieuwsbronnen een belang mee te geven. De belangrijke bronnen (landelijke kranten in dit geval) zie je altijd op de kaart, maar lokale blogs zie je alleen als je inzoomt.

Een andere manier gebruikt Mapeed. Zij bundelen markers in groepen. Zoom je in dan breken deze clusters uiteen tot je op individuele kan klikken. Deze methode heeft als voordeel dat je in een oogopslag kan zien hoe rijk een site aan content is. Maar je moet wel vaak klikken om bij de meest belangrijke informatie te komen.

Dit is overigens niet de enige dienst, je hebt ook nog Geocubes, Click2map, WEISSWO pinpoint en ongetwijfeld nog vele andere (via Google Maps Mania), maar ik vind Mapeed het elegantst.

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Beperk de rommel op Google Maps”

  1. This can be downloaded for free from Google. No need to purchase it …

    http://gmaps-utility-library-dev.googlecode.com/svn/tags/markerclusterer/1.0/examples/speed_test_example.html

    Door: cat | April 16, 2010, 11:16

Post a comment