// you’re reading...

Entrepeneur

Spullen kopen met je mobiele telefoon?

Ik gebruik de laatste tijd steeds meer mijn mobiele telefoon om te internetten. Nu lees ik er mijn RSS feeds, stuur een mailtje met Gmail of lees het nieuws op de mobiele sites van dagbladen en de BBC. Maar het zou ook fijn zijn als je er iets zou kunnen kopen, of in ieder geval geholpen zou kunnen worden iets te kopen. Volgens mij zijn er een aantal behoeften die je zou kunnen vervullen:

 • Het vinden van productinfo
 • Producten vergelijken
 • Het vinden van een winkel met een store locator
 • Het lezen van reviews van een product
 • Daadwerkelijk bestellen van een product + afrekenen

Dat zou dan zo’n beetje zo werken:

Dan blijven er nog wel wat marktvragen over:

 • Bestaat er een behoefte aan deze diensten (als ik naar mezelf kijk denk ik van wel)
 • Wat moet de penetratie van mobiel internet zijn voordat zoiets genoeg massa krijgt (we zitten nu op 17% in Nederland zou dat genoeg zijn?)
 • Zou dit beter werken in westerse landen met hoge internetpenetratie of juist in ontwikkelingslanden waar mobiele telefoons de primaire toegang tot het internet zijn (ik verwacht dat mobiel internet in ontwikkelingslanden een grotere vlucht gaat nemen maar de bestedingsruimte is natuurlijk veel minder)
 • Welke producten zouden mensen willen aanschaffen (zouden het weer vooral boeken en DVD’s zijn of is iets anders handig voor mobiel kopen)

Iemand nog wat leestips?

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Spullen kopen met je mobiele telefoon?”

 1. Ha Sipke, interessante vraag ik denk dat het nog iets te vroeg is voor het kopen van producten via de mobiele telefoon. Volgens mij is het gemak en ook de gebruiksduur (meestal kort tussendoor, in het OV) nog te laag t.o.v. kopen op internet.
  Maar.. als het gaat om herhaalaankopen of dingen waarvan je al weet dat het goed is (een boek, een dvd) dan zou ik er denk ik toch gebruik van maken.
  Wat me echt handig lijkt is het doen van kleine betalingen via internet, zodat ik als ik geen contant op zak heb toch even snel die 12 euro aan een vriend kan overmaken. Ideal op je mobiel dus: mobieal?

  Door: Mathieu | December 13, 2008, 14:57
 2. @Mathieu, daar hoopte ik nu eigenlijk niet op. Je ziet dat met de iPhone het mobiele internet een enorme vlucht heeft genomen. Maar dat is inderdaad een kleine groep. Betalen of een portemonnee zou heel handig zijn. Maar de banken zijn meestal niet de snelste met dit soort technieken omdat ze enorm goed kijken naar de veiligheid (en conservatief zijn).

  Door: Sipke | December 16, 2008, 12:16
 3. ik denk wel dat er behoefte naar is.
  mocht je tv willen kopen in de winkel kan je zo ff kijken wat die mag kosten .
  alleen de displays moeten groter.

  Door: sharepoint outlook email solution | May 2, 2010, 13:02
 4. ik internet ook veel met mijn mobiel je kunt overal het internet op dat vind ik wel handig maar inderdaad het bovenstaande zou wel handig zijn.

  groeten leonie

  Door: leonie | September 1, 2010, 15:47

Post a comment