// you’re reading...

Online Marketing

Waterschapsverkiezingen en de kieswijzer

Een aantal weken geleden viel het stemformulier voor de waterschapsverkiezingen bij mij in de bus. En net als voorgaande keren had ik geen enkel idee op wie te stemmen. De leuzen van de partijen zijn toch in de trand van “Een goed evenwicht tussen natuur en recreatie” en “Schoon water heeft mijn grootste prioriteit”. Je kan er niet voor of tegen zijn.

Omdat ik stemmen als een heilige plicht zie wilde ik toch iets invullen. Nu kon je deze keer ook op politieke partijen stemmen dus ik had me er makkelijk van af kunnen maken door te stemmen op de kandidaat van de partij waar ik normaal op stem. Maar nu stond er iets opmerkelijks op het stembiljet, je kon je laten leiden door het Waterschapsverkiezingen 2008 Kieskompas.

Al snel beantwoorde ik vragen over de hoogte van de waterschapsbelasting (waarvan ik niet eens wist dat ik hem betaalde), het al dan niet direct kiezen van de Dijkgraaf en een mogelijk verbod op betegelde tuinen(!). Nog steeds redelijk buiten mijn belevingswereld, maar wel te doen. Na 36 vragen kwam het verlossende advies. Ik moest Christenunie stemmen… Normaal nou niet direct mijn partij, maar ik vermoede dat het Christelijke gedachtengoed geen kwaad zou doen bij het waterbeheer en dus voor ze gestemd. Jammer voor hen ging de partij ‘Water natuurlijk’ er vandoor met de meeste zetels.

Al met al een geweldige hulp bij het kiezen en een mooi voorbeeld hoe internet het leven makkelijker kan maken. Als ze nou volgende keer ook nog dat stemmen via internet voor elkaar krijgen (kom op zeg, wie gaat er nu frauderen met de waterschapsverkiezingen…) dan zie ik nu al weer uit naar de volgende keer!

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Waterschapsverkiezingen en de kieswijzer”

Post a comment