// you’re reading...

Service

Een telefoonnummer behouden is lastig

Ik ga beginnen met een nieuwe baan. Na de leerzame tijd bij PCM Uitgevers en het grote avontuur DAG ga ik wat anders doen. Ik ga aan de slag bij Philips en heb er enorm zin in. Maar dat geeft ook een probleem. Zo heb ik al jaren hetzelfde nummer. Iedereen weet me daar op te bereiken. Maar dit nummer was van mijn werk. Ik krijg zo een nieuw werknummer. Wel kan ik mijn oude nummer behouden.

Als je ineens voor de keuze staat om je nummer te behouden of niet, blijkt pas op hoeveel plekken zo’n nummer bekend is. Maar toch wil ik mijn nummer uitfaseren, want het hebben van een tweetal telefoons is ook zo onhandig (alhoewel dit wel de kans biedt om naast mijn Blackberry er ook met goed fatsoen een iPhone op na te houden…).

Maar de grote vraag is wat zou de goede strategie zijn om van nummer te wisselen? Stuur je al je persoonlijke en zakelijke contacten een SMS met daarin het bericht dat je een nieuw nummer hebt? Of is er een andere methode. Nu ja, elk advies is welkom….

Overigens zou je op zo’n moment willen dat Grandcentral van Google in Nederland was. Maar de status van deze nummerbehoudsdienst is onduidelijk.

UPDATE: Dat overnemen van het nummer bleek mij een te duur jaarabonnement, de kosten van een telefoon die ik niet nodig heb en nog een 40 euro administratiekosten. Kortom 300 euro voor het behouden van een telefoonnummer. Dat lijkt mij niet zo’n goed plan…

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Een telefoonnummer behouden is lastig”

Post a comment