// you’re reading...

Geomapping

Wie is de beste op de Olympische Spelen

Google Maps Mania ging aan het spelen met de heat-maps die je tegenwoordig kan maken. Dit doe je door gegevens in een Google Spreadsheet te stoppen. Deze worden dan verwerkt en zo zie je op een kaart waar een bepaald fenomeen het meest voorkomt. Zij deden dit met de behaalde gouden medailles op de Olympische Spelen vanuit het medailleklassement.

Op dit moment staat China ruim bovenaan in het klassement gevolgd door China. Maar China is dan ook het land met de meeste inwoners per wereld. Als je daarvoor corrigeerd dan ziet het plaatje er heel anders uit. Dan zijn Slowakije en Australie ineens de top landen. China is dan laatste!

Maar niet alleen het aantal inwoners dat een land heeft is van belang. Ook de hoeveelheid geld dat een land heeft is van belang. Als je het Bruto Nationaal Product uitzet tegegen de verdiende medailles dan zijn de Oekraine en Roemenie ineens de toplanden en wordt China een middenmoter:

Hoe je het ook bekijkt, Nederland komt er niet echt lekker vanaf. We presteren onder de maat, we zouden het zeker zo goed moeten doen als Australie!

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Wie is de beste op de Olympische Spelen”

Post a comment