// you’re reading...

Entrepeneur

Tip it: geef iemand een fooi


In een lijst met Nederlandse web 2.0 bedrijven (dan Marc) vond ik er een aantal die ik niet kende. Een ervan was Tip It. Een bederijfje van een drietal Delftenaren. Het concept is dat je een fooienpot kan openen. En in die fooienpot kunnen andere dan geld stoppen. Als je 20 euro bij elkaar hebt dan kan het worden uitbetaald. Je kan betalen via PayPal en krijgt het geld overgemaakt als het er is.

Het verdienmodel van de site is me nog niet helemaal duidelijk. Ze zeggen geen kosten in rekening te brengen. Er staan ook geen advertenties op de site. In de FAQ van Tip It kon ik er ook niks over vinden. Het enige dat ik kan bedenken zijn de rente inkomsten, maar dan moet je een aardige omzet hebben.

Van oudsher is het in de VS veel gebruikelijker om geld te geven bij een site. Maar daar kan nu natuurlijk verandering in komen. Dus doe je best  en laat mijn thermometer door het dak gaan!!! Klik er op en je geeft me een fooi.

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Tip it: geef iemand een fooi”

 1. Rente is inderdaad een mogelijk toekomstig verdienmodel maar belangrijker nog is ons vrijwillige verdienmodel: mensen die van ons geld krijgen, krijgen de keuze om ons een fooi te geven voor onze geleverde diensten. Dit werkt echt en we denken ermee de boel duurzaam draaiende te kunnen houden.

  Door: Alper | August 19, 2008, 23:24
 2. @Alper, dat is inderdaad een sympathiek verdienmodel! Ik las laatst een artikel over freelancers die hun honorarium overlaten aan de opdrachtgever. Die claimden meer geld te ontvangen dan toen ze nog wel een prijs afspraken.

  Door: Sipke | August 20, 2008, 13:36
 3. Ja, ons model is ge-ent op die beweging van zaken doen op basis van vrijwilligheid. We denken dat het een brede trend is en er zijn voorbeelden hoe het op een heleboel gebieden van toeepassing kan zijn.

  Door: Alper | August 20, 2008, 23:02
 4. ik ben opzoek naar een fooi pot, maar het moet wel iets mooi zijn,

  dank u

  Door: C.Soft | December 30, 2009, 05:20

Post a comment