// you’re reading...

Entrepeneur

WikiInvest maakt beleggen 2.0

Het is in de huidige markt misschien niet zo’n goed idee, maar beleggen blijft een mooie manier om je geld goed te laten groeien. Het web wemelt van de hulpmiddelen. Veel ouderwetse sites zoals IEX.nl, maar ook vernieuwende zoals Google Finance (met tegenwoordig live quotes, je ziet ze realtime updaten!).

Een tijdje geleden stuitte ik op Wiki Invest. Een site waar met een wiki een bedrijfsprofiel wordt geschreven. Ook gaaf is dat je redenen van kopen en verkopen op een rij kan zetten. Gebruikers kunnen vervolgens stemmen in hoeverre ze het eens zijn met die redenering. Dit wordt er dan bij gezet met een percentage.

Het mooiste zie je hieronder, er zijn koersgrafieken die lijken op die van Google Finance. Maar hier kan aan koersbewegingen door de bezoeker een reden worden gekoppeld. Jammer met dit soort zaken is dat voor dit soort tools vaak informatie over Nederlandse bedrijven ontbreekt, hier zijn er wel een paar (ING, Philips en Shell in ieder geval). Voor de wat ervaren belegger is Wiki Invest absoluut een gave tool, over die vermeende onbetrouwbaarheid van de gemiddelde Wiki zijn we nu toch wel heen?

View the AAPL WikiChart on Wikinvest
Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “WikiInvest maakt beleggen 2.0”

Post a comment