// you’re reading...

Gadget

Wat nou als mijn Mac wordt gestolen?

Met het warme en drukkende weer kom je soms niet in slaap. En dan denk je aan van alles. Mijn gedachten kwamen op de mogelijkheid dat mijn Macbook Pro zou kunnen worden gestolen. Ik vroeg me af, wat dan? Het verzekeren van een laptop is volstrekt ondoenlijk, dat kost veel teveel geld. Maar wat je wel kan doen is proberen je laptop te beveiligen. En daar bleek een tooltje voor te zijn.

Orbicule | Undercover: Een dienst waarbij een programmatje op je computer wordt geinstalleerd. Wordt je Mac gestolen dan meld je dat bij Orbicule. Als dan de computer online komt dan stuurt hij screenshots en foto’s (gemaakt met je iSight) naar Orbicule. Ook stuurt hij info over het netwerk. Op die manier kun je de politie inlichten. Werkt dit niet dan kan ook het scherm zwart worden gemaakt zodat je dief denkt dat de computer niet meer werkt. Er staan een paar mooie cases van Undercover online bij Orbicule. Voor de volledigheid is er ook een vergelijkbare tool Computrace LoJack, maar dat wordt wat minder beoordeeld op internet. En Undercover kost 33 euro voor 1 laptop, maar 39 euro voor 5 laptops. Een koopje lijkt mij.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Wat nou als mijn Mac wordt gestolen?”

Post a comment