// you’re reading...

Entrepeneur

Kindernamen trends en geografische spreiding

Een simpele linkdump. Op een terrasje had ik het gister over kindernamen en hoe je die eigenlijk uitzoekt. Toevallig kwam ik laatst een mooie site tegen genaamd Baby Name Trends. Daar staan ladingen meisjes en jongensnamen op. Met natuurlijk een top 100. Maar er is veel meer. Zo kan je de geografische spreiding zien van namen (zie hieronder die van jongensnaam Brady die alleen in het oosten populair is). En ook nog eens hoe populair de naam was vanaf 1880. Zo is Jacob nu de populairste jongensnaam. In 1880 was de naam ook populair, maar dit nam steeds verder af. In de jaren zeventig nam de populariteit weer toe. Maar nu is de naam weer op zijn retour.

Voor de rest valt op dat het vooral traditionele Engelse / Amerikaanse namen zijn. De eerste beetje exotische naam vind je op nummer 31, Neveah.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Kindernamen trends en geografische spreiding”

Post a comment