// you’re reading...

Gadget

Ik ben toe aan een prive vliegtuig

En het goede nieuws is, ik heb er een gevonden. Het gaat de Eclipse 500 worden. Een klein vliegtuig (5 / 6 plaatsen en 10.2 meter lang) maar wel een tweetal stoere straalmotoren en een hypermodern design. De prestaties mogen er ook zijn: maximale hoogte ruim 12 kilometer, reikwijdte 2.400 kilometer en het belangrijkste de kruissnelheid van 685 kilometer per uur. En hij heeft maar een landingsbaan van 724 meter nodig. Enige jammere is dat mijn ‘huisvliegveld’ Hilversum maar een baan van 700 meter heeft.

Het kopen van een privejet begint natuurlijk bij het uitzoeken. En dat hebben ze bij Eclipse Aviation goed door. Net als bij een het kopen van een modale auto kun je je eigen vliegtuig configureren. Zo kies je de vorm van de strepen, de bekleding, chromen details, een koelkast en allerlei spannend klinkende vliegtuig apparatuur als een StormScope, ADF en Class B Taws…. En als laatste kun je jezelf ook nog verwennen met een bijpassende jas en petje met logo!

De voorpret gaat nog verder. Je kan online al je tripjes plannen. Met de 2.400 kilometer reikwijdte lijkt het onmogelijk even te gaan winkelen in New York. Maar de interactieve vlucht planner leert dat je ook via IJsland, Groenland en Canada kan vliegen. En dat zijn ook geen verkeerde bestemmingen om eens rond te kijken. In Europa kun je vanuit Amsterdam eigenlijk overal naartoe van Moskou tot Lissabon. Eigenlijk kun je gewoon overal komen

Nu nog even een goed gesprek met de bank waar ik die luttele $2.300.000 vandaan haal.

Maar alle gekheid op een stokje, Eclipse heeft er wel wat moois van gemaakt. En ik denk ook dat het voor de hippe jonge miljonair veel meer aantrekkingskracht heeft dan meer traditionele bedrijven als LearJet en Falcon. Ook al hebben die een langere historie en betere prestaties en dat zou ze wel eens de Mini Cooper onder de vliegtuigen kunnen maken.

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Ik ben toe aan een prive vliegtuig”

  1. Moet jij niet eerst nog een modelvliegtuigje in elkaar zetten? Of heb je dat al gedaan;-)?

    Door: Log-isch | July 28, 2008, 20:36
  2. Is een work in progress, best een klusje. Maar wel een leuke!

    Door: Sipke | July 28, 2008, 21:20

Post a comment