// you’re reading...

Online Marketing

Veni vidi vici Firefox


Net als Ceasar in 47 voor christus is Firefox in 2005 aan een zegetocht bezig. Het Franse onderzoeksbureau XiTi deed een onderzoek naar de verspreiding van Firefox in Europa. Eerlijk gezegd kan ik de cijfers voor geen meter verklaren, er lijkt geen enkele lijn in te zitten. Waarom liggen bepaalde landen, die toch erg vergelijkbaar lijken toch zo ver uit elkaar. Kijk naar Litouwen (12,2%) en Estland (3,5%) of naar Duitsland (22,8%) en Nederland (10,6%). De algemene conclusie lijkt meer te zijn dat het gemiddeld ongeveer 10% is, en dat is heel veel. Nu maar zien wat Microsoft hier met Internet Explorer 7 nog tegenover weet te stellen. Hoe dan ook is het een mooi staaltje marketing van een open-sourve organisatie.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Veni vidi vici Firefox”

Post a comment