// you’re reading...

Online Marketing

Vergelijkingssite vervuilen zoekresultaten

Tijdens mijn (overigens heerlijke) vakantie ging er een fototoestel stuk. En omdat we er erg tevreden over waren wilden we graag weer eenzelfde terug kopen. Dus thuisgekomen ging ik op zoek naar de Canon Ixus 850 IS. Mijn zoektocht begon uiteraard in Google. Maar mijn zoekopdracht leverde 10 waardeloze vergelijkingssites op. Dit omdat de camera niet meer in de handel is bij de meeste winkels.

ik zou liever hebben dat ik direct naar een goede winkel werd verwezen met ook nog eens een goede prijs. Er zijn in Nederland camera winkels (zoals Foto Konijnenberg) met een uitstekend assortiment en de laagste prijzen. Qua relevantie lijken mij die ook het meest relevant.

Niet alleen met mijn camera, maar ook hotels, vliegtickets en veel andere producten geven veel vergelijkingssites. De vergelijkingssites die vaak hoog eindigen zijn Ciao, Kelkoo en Vergelijken.nl. Dit zijn in mijn ogen ook nog eens de minst goede vergelijkingssites. Zo zie je Kieskeurig en de Tweakers Pricewatch met hun in mijn ogen veel betere resultaten niet terug. Deze sites hebben vaak ook veel betere gebruikersreviews.

Ik vraag me ook af waarom deze vergelijkingssites zo hoog scoren. Ik heb altijd begrepen dat een site ranking in Google grotendeels wordt bepaald door relevantie van de content in combinatie met hoeveel links er naar zijn. Ik maak me sterk dat er mensen zijn die linken naar die speciaal voor de zoekmachines geschreven teksten. En ook is de relevantie voor mij als gebruiker nihil:

In de Canon IXUS 850 IS prijzengids vind je de goedkoopste Canon IXUS 850 IS aanbiedingen. De goedkoopste Canon IXUS 850 IS kost € 0,00. Tip! vergelijk prijzen bij meerdere winkels voor een goede prijsvergelijking.

Meer over de Canon IXUS 850 IS

De Canon IXUS 850 IS is gearchiveerd. Dit betekent dat de IXUS 850 IS niet of nauwelijks meer wordt verkocht. PortableGear is daardoor niet meer in staat om actuele prijzen weer te geven. Wil je toch een Canon IXUS 850 IS willen kopen kijk dan op tweedehandssites zoals Speurders.nl.

Dat is ZEVEN keer het keyword (+kromme zinnen) en NUL keer fatsoenlijke info over de camera. Wat mij betreft mag er een Google versie komen zonder al die rommel!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Vergelijkingssite vervuilen zoekresultaten”

  1. helemaal mee eens

    Door: De Meisjes | July 16, 2008, 00:23
  2. Zoekmachines zijn net mensen 😉

    Door: costaric | July 16, 2008, 08:00

Post a comment