// you’re reading...

Online publishing

Hyperconnected, wie wil het niet zijn!

Via de blog van Dennis kwam ik op een onderzoek uitgevoerd door een door IDC uitgevoerd onderzoek van Nortel. Hierin wordt het begrip Hyperconnected geintroduceerd. Dit is een groep van 16% van alle mensen die zeer intensief van internet technologie en internet applicaties. Hoe de relatie is tot anderen zie je hieronder.

Device and application usage clusters

Maar wanneer ben je Hyperconnected. Ik dacht dat ik een eind kwam omdat mijn MSN naam altijd ‘Always on!‘ is. Maar het blijkt te worden gemeten op andere gronden. Zoals je hieronder kunt zien zijn Hyperconnected personen vaker gebruikers van blogs en wiki’s, gebruiken ze MSN, VOIP, IM en sociale netwerken. En ook langs die maatstaf blijk ik volledig hyperconnected te zijn op applicatie gebied.

Applicaties die door respondenten worden gebruikt voor hun werk

Op het gebied van apparaten overigens ook. Bij apparaten blijken smartphones, laptop en WIFI goed te zijn voor je hyperconnectivity score. En ook die bezit ik uiteraard allen.

Een andere leuke constatering van het onderzoek is dat die hyperconnectivirati goed zijn in het combineren van werk en prive. Al die applicaties en apparaten gebruiken ze zowel voor prive activiteiten als werk. En dit stukje bewijst dat, want ik zit dit te tikken op mijn prive laptop die ik ook altijd op mijn werk gebruik :-).

Werk en prive lopen in elkaar over

Die PDA heb ik wel gehad, maar die is toch wel zo’n beetje achterhaald door de smartphone dacht ik zo. Ik vind de scores overigens nog best wel laag. Zeker voor laptop en mobiele telefoon. Lees het hele onderzoek, het is zeker de moeite waard!

Be Sociable, Share!

Discussion

6 comments for “Hyperconnected, wie wil het niet zijn!”

 1. Hi Sipke,
  Ik vond het zelf ook een zeer interesant artikel, des te meer omdat ik mezelf wel aardig hyperconnected vind.
  Afgelopen weekend vind tijd besteed op Friendfeed, en hierdoor veel nieuwe blogs en mensen leren kennen.
  Ik zit nu op mijn Blackberry te chatten middels Google chat met Paul van V, en ondertussen blaast mijn iPod door de speakers…
  Dus de vraag is, hoe hyperconnected ben jij…?

  Door: Dennis | May 27, 2008, 22:39
 2. @Dennis, ik ben zeker hyperconnected. Zo schrijf ik dit vanaf mijn Blackberry via de mobiele site. Ik heb ook al jaren een thuisserver die ik tegenwoordig heb vervangen door een SAN. Dat ding zorgt er echt voor dat je van overal bij je spullen kan, super handig!

  Door: sipke | May 28, 2008, 21:42
 3. Hmm, dan ben ik dus ook wel hyperconnected… Maar ik had bij de term in eerste instantie toch meer het idee dat dat aan m’n aantal linkedin contacts zou liggen :)

  Door: Joost de Valk | May 30, 2008, 10:18
 4. Zodra die f**cking iPhone ook in Nederland is, hoor ik er eindelijk ook volledig bij :)

  Door: Ramon Eijkemans | June 2, 2008, 14:16
 5. (…want voor de rest ben ik ook hyperconnected)

  Door: Ramon Eijkemans | June 2, 2008, 14:16
 6. I really lucky to find this internet site on bing, just what I was looking for : D likewise saved to bookmarks .

  Door: tuscadasyg | April 8, 2012, 00:07

Post a comment