// you’re reading...

Gadget

Geinstalleerde of online applicaties op je mobiele telefoon?

NimbuzzDe discussie of het een goed idee is om een (java) applicatie te maken voor mobiele telefoons kom ik vaak tegen. Applicaties hebben als voordeel dat je op dit moment nog veel meer mogelijkheden hebt qua functionaliteiten en vormgeving. Er zijn echter twee grote nadelen. Ze zijn relatief kostbaar en de stap om ze te downloaden, installeren en dan te gaan gebruiken is erg groot.

Op mijn Blackberry gebruikte ik eerst GMail, Google Maps en het chatprogramma Nimbuzz. Hier maakte ik erg veel gebruik van omdat de toepassingen sneller waren dan het opstarten van mijn browser en ook nog eens veel handiger werkten. Toen ging de GPS kapot en kreeg ik een nieuwe Blackberry waarop ik ineens niks meer kon installeren. Nu gebruik ik nog wel GMail op mijn mobiele telefoon en Google Reader. Maar ik kan niet meer chatten en Google Maps is een drama in de WAP browser van RIM.

Die applicaties had ik dus liever dan het browsen. Toch gebruikte ik alleen die drie toepassingen. Ik heb ook Yahoo Go! geprobeerd, maar daar zag ik de toegevoegde waarde niet van. Ook de filmtoepassing voor je mobiele telefoon van Pathe heb ik geprobeerd, maar die werkte niet.

Mijn conclusie is dat een toepassing nog wel een tijdje te gaan heeft (er komt bijna elke dag een iPhone toepassing voorbij in mijn RSS reader). Maar dan alleen voor eerste mobiele levensbehoeften (chatten, mailen en misschien RSS/Nieuws) voor alle andere toepassingen kun je beter een mobiele site maken (zoals ik al deed).

Toch denk ik dat veel van de toepassingen zullen worden verplaatst naar de mobiele browser. Net als bij conventioneel internet zal flat fee breedband en een veel betere browser ervoor zorgen dat het online werken eigenlijk veel makkelijker is. Je hebt dan ook niet al die downloads nodig.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Geinstalleerde of online applicaties op je mobiele telefoon?”

Post a comment