// you’re reading...

Entrepeneur

Postbank internetbankieren eigenlijk best goed

Op internet zijn veel verhalen over de onstabiliteit van Postbank internetbankieren. Ook wordt er heel wat geklaagd over de moderniteit ervan. En ik begrijp dat eerlijk gezegd niet zo goed. Ik ben klant bij de Postbank, en eigenlijk altijd naar grote tevredenheid. Ik ben ook klant bij de Rabobank en daarvan vind ik het internetbankieren een stuk onpraktischer. En wel om een aantal redenen:

  • Bij de Postbank krijg je je veiligheidscode met een SMS. Bij de Rabobank, de ABN en in ieder geval ook de SNS bank heb je daarvoor een apparaatje nodig. En mijn telefoon heb ik altijd bij me, die domme apparaatjes niet.
  • Je kunt alle producten online bestellen. Bij de Rabobank moet je altijd naar een kantoor. En dat vind ik echt onhandig. Dat is verkeerd ingestoken cross- en up-selling. Dit stoot mij af en werkt contraproductief
  • Als uitsmijter verbaas ik mij er altijd over dat ik bij de Rabobank moet aangeven of een rekening een Postbank rekening is of niet. De Postbank kan dat blijkbaar gewoon voor mij bedenken.

Maar niet alles is handig. Zo vind ik het onhandig dat ik niet van dag tot dag kan bijhouden wat de waarde is van mijn beleggingen. Ik zou graag grafieken zien van de waardeontwikkeling. Je ziet ook niet goed of je nu per saldo op verlies of winst staat. En als laatste wens zou ik graag fatsoenlijke financiele verslaglegging zien. Waarom kan een bank niet gewoon een licentie kopen op Mint! Of is er een VC bedrijf dat deze technologie naar Nederland haalt!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Postbank internetbankieren eigenlijk best goed”

  1. Ik gebruik Postbank internetbankieren en de voorloper daarvan Girotel al sinds 1998 en heb nog nooit wat te klagen gehad. Incidenteel een storing maar dat heb je altijd wel. Het enige wat ik onlangs meemaakte is dat het niet mogelijk was om de papieren overschrijvingen van mijn vrouw’s giro stop te zetten zonder dat zij separate inlogcodes had terwijl ik, en zij natuurlijk ook, al sinds jaar en dag tevreden zijn met een account waarin onze rekeningen en die van mijn kinderen zijn opgenomen.

    Door: Lucas | May 4, 2008, 18:24

Post a comment