// you’re reading...

Weblog

Bloggers hebben een imago probleem


In bovenstaand plaatje kun je zien dat de gemiddelde blogger er niet zo goed voor staat. Uit een onderzoek van Steve Rubel van Edelman PR blijken we niet zo betrouwbaar. Als we op zoek zijn naar informatie over zaken, politiek of medianieuws dan luisteren we eerder naar anderen die op ons lijken, CEO’s, business analisten en academici.
Op dit soort vergelijkingen is natuurlijk nog wel het een en ander af te dingen. Ten eerste weten heel veel mensen niet wat blogs zijn. En daarom zullen ze ook niet snel een dergelijke bron aanwijzen als betrouwbaar.
De tweede oorzaak is belangrijker. Blogs worden in dit onderzoek gezien als vergelijkbaar met professionals en die vergelijking is verkeerd. Die groepen professionals zijn veel gelijkvormiger. Mensen die een weblog bijhouden doen dat meestal voor persoonlijk plezier. Het aantal professionals onder bloggers is zeer klein. De vergelijking is dan ook onjuist.

Bekijk het hele internationale ondrzoek (pdf).

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Bloggers hebben een imago probleem”

Post a comment