// you’re reading...

Online publishing

Twitter spam


Er is heel wat spam. Mijn Gmail account heeft op dit moment 4.733 spam berichten in de spam map. En dat is alleen van de laatste 30 dagen. Akismet (dat dit weblog beschermt) meldt mij dat het in de laatste 15 dagen 3.614 gevallen van commentspam heeft afgevangen. Maar de laatste tijd word ik echter lastiggevallen met een nieuwe vorm van spam. Op Twitter krijg ik followers die ik nog in het echte leven, nog in het virtuele leven ken.
Ik krijg berichtjes dat ik word gevolgd door gebruikers met namen als slick_sellers en fortune_cookie. Als je hun pagina’s bezoekt blijkt er alleen volstrekte onzin te staan, of verwijzingen naar online gambling en dergelijke. Ik ben niet de enige die dit fenomeen heeft waargenomen, maar talloze andere sites (zoals de Blog Herald) maken melding van het fenomeen. Op Mashable laat een poll zien dat meer dan 90% het tijd vindt voor harde actie. Bij Twitter zelf lijkt het besef nog niet doorgedrongen. Ik ben bang dat we hetzelfde traject ingaan als met alle andere spam problemen. Het wordt een wapenwedloop.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Twitter spam”

Post a comment