// you’re reading...

Gadget

Autoalarm op je MacBook met iAlertU

In tijden ben ik niet zo kinderlijk blij geweest als in de afgelopen week. Ik raakte aan de praat met een collega over de bewegingssensor in onze Apple MacBook pro’s. Deze sensoren zijn eigenlijk bedoeld om een val van je laptop te detecteren. Ze zetten dan je harde schijf vast zodat deze niet beschadigd. Maar je kan er nog meer mee! Ik had ooit eens een race-spel gezien dat van deze sensoren gebruik maakt. Na wat onderzoek blijk je er veel meer mee te kunnen doen:

Maar het alleleukste vond ik de applicatie iAlertU. Het laat je met de afstandsbediening van je Mac een alarm aanzetten op je computer. Kijk en huiver!

Het is echt een jongensdingetje. Dat geluidje van een autoafstandsbediening alleen al. Ook heeft het de mogelijkheid om een foto te maken van ‘de dief’ en deze op te sturen naar een mailadres. Overigens zijn er betere opties om je mac te beschermen. Het Belgische Orbicule heeft het programma Undercover. Dit lijkt veel gedegener.

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Autoalarm op je MacBook met iAlertU”

  1. iAlertU werkt ook op de ‘gewone’ MacBook en is inderdaad een lekker mannendingetje wat vooral erg leuk is om aan vrienden te laten zien!

    Door: Jeroen | April 28, 2008, 14:56

Post a comment