// you’re reading...

Gadget

De adoptie van nieuwe technologie: Twitter

Ooit schreef ik mijn scriptie over de adoptie van nieuwe technologie. Ik probeerde de adoptie van verschillende nieuwe technologieen (VHS ;-), internet, PC) in de S-curve van Rogers te plaatsen. En vervolgens probeerde ik deze plaats te verklaren door de product eigenschappen in kaart te brengen. Op basis van de combinatie van deze factoren probeerde ik vervolgens te voorspellen of en wanneer bepaalde mensen deze technologieen gingen adopteren. Dit dan op basis van socio-demografische kenmerken. Als ik erover nadenk krijg ik er alsnog hoofdpijn van.
Ik moest deze week ineens aan dit onderzoek denken toen ik de opkomst van Twitter zag. Ik hoorde een maand geleden voor het eerst van Twitter. Ik nam een kijkje en begreep er eigenlijk weinig van. Pas deze week explodeerde het aantal blogposts over Twitter gigantisch (in de US of Aiii al wat eerder) zoals je hieronder ziet in het plaatje van Blogpulse:

Als je het overigens bekijkt in relatie met YouTube, dan zie je dat Twitter nog een weg te gaan heeft om net zo populair te worden. Als je dan vervolgens kijkt naar het aantal aanmeldingen op Twitter.com zie je dat deze blogs duidelijk succes hebben om de dienst populair te maken:

Ze zijn nog niet echt in de verzadigingsfase zoals je hierboven kunt zien. Maar toch leuk dat die scriptie weer boven kwam drijven bij Twitter. Kortom kom eens kijken op http://www.twitter.com/sipke!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “De adoptie van nieuwe technologie: Twitter”

 1. Beste Spike.

  Ik ben erg geïnteresseerd in jouw scriptie over de adoptie van nieuwe technologieën. Zou jij mij deze misschien kunnen toesturen? Ik zou het graag eens doornemen.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  gr
  Koen Coppens

  Door: Koen Coppens | November 11, 2010, 14:19

Post a comment