// you’re reading...

Gadget

Staten verkiezingen op ‘Trouw in de buurt’ met Google Maps


Woensdag is het zover, dan zijn de verkiezingen voor de provinciale staten. Als de uitslagen binnenkomen zullen deze worden geplaatst op Trouw in de buurt. Hier zijn vanaf vandaag al de uitslagen van 2003 te zien, maar op 7 maart zullen ook de uitslagen van alle 443 Nederlandse gemeenten worden toegevoegd. Als ze binnenkomen zullen de uitslagen real-time worden geupdate. Ook zal automatisch de zetelverdeling van de verschillende provincies worden berekend. Verder is nog het vermelden waard dat de potlood icoontjes zijn gesorteerd op inwoneraantal van een gemeente. Hoe verder je inzoomt hoe meer (kleinere) gemeentes je op de kaart ziet.

Wil je kijken hoe de zetelverdeling ook alweer was klik dan hieronder op de directe link naar je provincie:

Groningen Utrecht
Friesland Noord Holland
Drenthe Zuid Holland
Overijssel Zeeland
Flevoland Noord Branbant
Gelderland Limburg

Voor de geeks onder ons is het ook cool dat er van een nieuwe (SetIcon) functie in Google Maps gebruik wordt gemaakt. Zo veranderen de grijzig blauwe potloodjes met hieronder uitslagen van de provincie in helder blauwe potloodjes als de uitslag binnen is. Hetzelfde geld voor de licht rode potloodjes voor de gemeenteuitslagen. Deze worden helder rood.

Provincie 2003 Provincie 2003 en 2007 Gemeente 2003 Gemeente 2003 en 2007
Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Staten verkiezingen op ‘Trouw in de buurt’ met Google Maps”

Post a comment