// you’re reading...

Online Marketing

Virtuele force feedback op je muis

Iedereen heeft ze wel eens gezien, van die virtual reality handschoenen en zo’n enorme VR bril. Die handschoenen dienen ervoor dat je het idee krijgt dat je de virtuele dingen die je vastpakt ook kunt voelen. Dit principe kun je nu ook toepassen op joysticks en sturen voor computerspellen.

Nu is er een initiatief van Kennisland waarbij het principe wordt gesimuleerd op internet. Oorspronkelijk is het de bedoeling de techniek te gebruiken voor personen met een lichamelijke beperking. Zij kunnen dan worden geholpen op de juiste knop te klikken. Het PowerCursor project (dank, Jakko) brengt bijvoorbeeld virtuele kuilen aan in je scherm. Als je met je muis daarbij in de buurt komt dan glijdt hij erin en wordt je geholpen in de richting waar je wilt zijn. Je moet het absoluut even gaan proberen! Je hebt daadwerkelijk het gevoel dat er weerstand is als je over een bult gaat of je cursor in een kuil beland.

Behalve het helpen van de gehandicapte medemens zag ik ook gelijk andere mogelijkheden. Want wie wil je nog meer graag ‘helpen’ om een knop te vinden? Eigenlijk alle webmasters willen hun bezoekers leiden naar bepaalde plaatsen op hun website. Zo moet iedereen in een webshop naar de ‘koop nu!‘ knop en wil menigeen dat je je opgeeft voor zijn nieuwsbrief of RSS feed. Ik ben benieuwd wie er met deze technieken gaat experimenteren in zijn winkelproces.

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Virtuele force feedback op je muis”

  1. Dat wil ik ook wel op mijn blog!

    Door: Marjolijn | February 19, 2007, 19:11
  2. Good post.

    Door: Livi | October 27, 2008, 17:42

Post a comment