// you’re reading...

Service

Een huwelijk in brazilie

Een vriend en vriendin gaan trouwen in Brazilie. Is er een beter excuus om daar eens te gaan kijken? Dus gaat 8a maar weer een landje toevoegen aan zijn checklist. Toch heeft deze vakantie zijn oorsprong op internet. Want net als ongeveer de helft van de Amerikanen wilden wij ons ticket boeken via internet. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het Braziliaanse internet lijkt wel een heel andere wereld. Ten eerste is het in het portugees (en dat kan ik helaas niet lezen) ook lijken de linkjes niet buiten het eigen netwerk te komen. Het vinden van LowCost carriers zoals Gol) en tour-operators (we kwamen toch weer terecht bij een in Brazilie wonende Nederlander, Open Door Tur) bleek dan ook enorm lastig. Na een aantal weken zelf prutsen besloten we maar gewoon naar de Vliegwinkel te gaan. En dat bleek een gelukkige keuze. Net na de boeking ging de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Varig failliet. Onze internationale vlucht en alle binnenlandse vluchten gingen in rook op. Als we dit online hadden geboekt waren we nu waarschijnlijk nog aan het proberen om dit in het Portugees recht te brijen. Dankzij de offline Vliegwinkel kwam dit toch allemaal weer op zijn pootjes terecht! Internet is dus (helaas) niet altijd beter!

Voor de geinteresseerden hieronder de route van ons iets te groots ingerichte vakantie (we wilden nog naar meer plaatsen, maar door de Varig perikelen was dit niet meer mogelijk). Dus gaan wij lekker op het strand liggen in Itamaraca, varen over de Amazone in Manaus, Capibara’s bekijken in de Pantanal, in grotten duiken in Bonito, watervallen bekijken in Foz, de bruiloft vieren de kerk in Rio Pardo en nog even wat stad opsnuiven in Rio de Janeiro. Tot over 4 weken!

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Een huwelijk in brazilie”

 1. vergeet de Caiperinha’s op Copacabana niet!

  Door: Charles | December 30, 2006, 17:24
 2. Ben het van harte met je eens dat internet nog lang niet alles is.
  In januari wijt ik er een wat uitgebreidere post aan.
  vr gr en
  hapyy new year
  Guido

  Door: gje | December 30, 2006, 19:55
 3. 8a, online marketing blog is great online blog and rule for blogging all time.

  Door: twitter volgers kopen | May 7, 2013, 20:43
 4. Ik juich je standpunt toe dat je wilt leven in een land waiarn iedereen naast elkaar kan leven met respect voor ieders anders zijn.Echter mijn standpunt is dat het dan raar is dat er aan de ene kant gezegd wordt dat men niet wil dat dat onderscheid gemaakt wordt en aan de andere kant wordt met zoveel nadruk de verschillen tentoon gespreid. Het is het e9e9n of het ander.Misschien een idee om in het vervolg een sexual pride te organiseren waiarn we de universele vrijheid van seksualiteit bejubelen!Ten aanzien van je opmerking over het artikel even een kleine kanttekening.Het aantal dodelijke homo-slachtoffers in Brazilie valt natuurlijk in het niet als je het vergelijkt met de bevolking: een stad als Sao Paulo heeft al meer inwoners dan heel Nederland, waarbij ook ik van mening ben dat elk slachtoffer van welk geweld dan ook er e9e9n teveel is. Maar het aantal meldingen van homo-geweld in ons vrije en tolerante Nederland ligt zowel in aantallen als in verhouding vele malen hoger als in Brazilie, waar er per dag al zoveel slachtoffers door allerlei omstandigheden als bendes, familievetes, drugs, alcohol en verkeer vallen. Dit als kanttekening.

  Door: Saul | December 13, 2015, 23:00

Post a comment