// you’re reading...

Online publishing

Altijd al je eigen boek willen hebben?

Printing on demand is voor uitgevers al jaren een soort van heilige graal. Maar tot nu toe zit je toch vaak opgescheept met lelijke printjes van een krant (zoals Newspaper Direct) of een heel duur boek voor mensen die eigenlijk schrijver willen worden (zoals via het dure Createbooks.com). Ooit was er het idee van Amazon of Google om delen van boeken te kunnen kopen. Daar is nooit meer iets van gekomen geloof ik.

Toch begint printing on demand via een andere weg toch binnen te sluipen. Zo kun je fotoboeken printen via Apple iPhoto en AlbumPrinter. Ook kun je je eigen ansichtkaarten en dergelijke laten afdrukken via Moo.com. Er is nu echter ook een veel goedkoper alternatief om je eigen boeken te maken. Met (het er lekker Web 2.0) uitziende Blurb (via Marc via Typepad) kun je je eigen boek maken. En een enkel full-colour boek van 100 bladzijden met een harde kaft kost je dan slechts $37,95.

Het systeem werkt heel eenvoudig. Je download wat software en zet je eigen kookboek, fotoboek, blogboek, presentatieboek, roman of iets anders in elkaar. Dan kies je hoe je dit boek wilt ontvangen. Je betaald en het wordt thuisgestuurd. En het mooie is dat je er ook nog voor kunt kiezen dat je boek in de Blurb bookstore kan komen. Dan kun je anderen er ook van mee laten genieten!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Altijd al je eigen boek willen hebben?”

 1. Geachte heer, mevrouw,

  De aanleiding tot het schrijven van deze mail is als volgt; ik wilde graag een persoonlijk cadeau leveren aan mijn vriendin. Namelijk een zelfgeschreven boek. Dus kortom; een zelf ontworpen lay-out, inhoud etc. Nou heb ik wat zitten surfen en ben ik uiteindelijk bij uw instantie terechtgekomen.

  Nou is mijn vraag als volgt;
  Leveren jullie persoonlijke boeken? Dus maar 1 druk (bij vele site’s is er sprake van min. 10 boeken);
  Hoeveel kan het ongeveer kosten? Een boek van ongeveer 25-30 pagina’s mét foto’s;
  Is er een bepaalde programma, waarmee gewerkt wordt? En het handiger is als ik die gebruik?
  Mijn bedoeling is dus NIET om een auteur te worden, of een eigen ISDN-nr, maar puur als creatief cadeau bedoeld voor mijn vriendin. Één á twee exemplaren zijn voldoende.
  Ik zou graag geholpen worden door u, indien dat niet mogelijk is. Zou ik vragen of u me kunt doorverwijzen? Want u zit toch wel redelijk ‘in de branche’ waar ik totaal geen verstand van heb. Ik hoor graag gauw van u.

  Met vriendelijke groeten,

  Idiris Kurt

  Door: Idiris Kurt | January 10, 2008, 21:43

Post a comment