// you’re reading...

Entrepeneur

Mountainbike huren


Ik had een simpele vraag, ik wilde een mountainbike huren. Liefst ergens in de buurt van Utrecht. Die vraag is moeilijker dan je denkt. Ik typte ‘mountainbike huren‘ in in Google. Het eerste resultaat is het huren van mountainbikes in de Ardennen. Dat is uit de richting. Daarna is de site Mountainbike.nl aan de beurt. Ik zal wel dom zijn, maar hier vond ik niks over het huren van mountainbikes en al helemaal niet rondom Utrecht, de lijst en de AdWords campagnes waren allemaal onzin. Ik moest anders zoeken. Om een lang verhaal kort te maken, na een uur zoeken had ik een tweetal verhuurbedrijven van mountainbikes huren gevonden die dit deden op de Utrechtse Heuvelrug. En na nog een uur zoeken had ik ook nog eens twee plekken gevonden waar je deze mountainbikes kon inzetten. Een vijftal mountainbike parcours in de buurt van Doorn. Op de eerste site staan alle mountainbike routes van Nederland en op de tweede zijn na lang zoeken kaartjes te vinden van de moutainbike parcoursen in de buurt van Utrecht.
Waarom is deze informatie niet zo goed te vinden. Zijn mountainbikers niet van die fanatieke internettters? Twee van de hierboven genoemde sites zijn van fanatieke particulieren, dus dat kan het geval niet zijn. Misschien is mountainbiken minder populair dan gedacht. Maar in het bos werd ik door een groot aantal fanatici voorbij gereden. Al met al lijkt het een hick-up in de long-tail en absoluut een kans voor iemand die nog graag een site wil opzetten. Begin een site met daarop overzichtelijk de plekken waar je kunt mountainbiken en waar je daarvoor een mountainbike kunt huren. Met een beetje geluk moet er nog wat commissie te regelen zijn bij de verhuurders als je een online verhuurmodule faciliteert! Laat mij in ieder geval even weten of je de handschoen hebt opgepakt, dan hoef ik niet meer oneindig te zoeken.

Be Sociable, Share!

Discussion

16 comments for “Mountainbike huren”

 1. Ja, dat zat er dik in dat je niets ging vinden. Drie dingen:

  a) Mountainbikers die willen fietsen hebben zelf allemaal een fiets, dus de behoefte aan huren is laag (iedereen koopt zo’n ding via het fietsplan)

  b) De zoekterm was niet helemaal lekker, vrijwel elke fietsverhuurder verhuurt ook mountainbikes. Ik type de query “huren fiets utrecht” in google in, en meteen raak: Ton van den Ijssel, 20 euro per dag.

  c) Mountianbikers noemen de fiets liever ATB (All terrain bike)… klinkt waarschijnlijk stoerder. Ook dat levert fors meer treffers op.

  Toch blijven we met een kwestie zitten. Waarom koppelt google de term mountainbike niet aan ATB of aan simpele fietsverhuur?

  grt Wouter

  Door: Wouter | September 19, 2006, 22:04
 2. Dat had ik kunnen weten, dit is echt een Wouter onderwerp. Je punten zijn zeker waar. Toch denk ik dat huren zeker wel relevant is. Recreatie is toch een forse markt. Ik had ook ‘huren fiets utrecht’ geprobeerd, maar vond daar vooral OV fietsen. Maar misschien komt dat doordat ik via Google.com zoek.
  Maar ik heb alweer een volgende queeste bedacht. Nu wil ik een racefiets huren, zou dat wel makkelijk gaan?

  Door: Sipke | September 20, 2006, 10:29
 3. hahaha, ja dat is het zeker. Ik vind het fascinerrend hoe ik soms binnen 2 seconden op google gevonden heb wat ik wil, en soms tot de conclusie kom dat ik beter even de goudengids kan pakken. Gebruiken we soms de verkeerde zoektermen? Is de thesaurus van google niet ingesteld op taal-verschillen?

  Goed, een racefiets huren; “verhuur racefiets” levert al aardig wat hits op. Maar wellicht is toch de markt te klein. Een racefiets huren is duurder dan je denkt, omdat je veel te veel assessoires nodig hebt (die je niet kunt huren) voordat je kunt gaan fietsen. Ik was deze zomer bijvoorbeeld aan de voet van de Alpe d’Huez…. zonder racefiets. Ik wilde een fiets huren, dat kon voor 30 euro per dag. Maar… dan ben je er niet. Je hebt dingen nodig als: schoenen met plaatjes, helm, bidon, plakmateriaal, zeemleren broek, handschoenen, bril, zweetshirt. Alleen de helm kon ik huren, de rest was te koop. Ik kwam al snel op 150 euro voor 2 dagen fietsen!

  Daarom denk ik dat mensen die op een racefiets willen zitten er zelf een hebben. En er dus weinig mensen zijn die zo’n fiets willen huren. Daarom is het aanbod waarschijnlijk laag.

  Door: Wouter | September 20, 2006, 11:01
 4. Het ligt er natuurlijk ook aan of die zaken in de regio Utrecht hun sites wel goed hebben gebouwd als het gaat om zoekmachines.
  Ik kom nog vaak sites tegen die denk met alleen een metatag van keywords er al te zijn.
  als je vervolgens een bagger site heb sta je gewoon niet hooggenoeg en wordt je plaats ingenomen door sites die niet relevant zijn of nog erger, door de concurrent.

  Door: Nilles | September 26, 2006, 13:37
 5. @Nilles, absoluut. De sites die ik heb gezien zijn zeker niet professioneel. De eerste die dit wel professioneel aanpakt zou daar heel goed nog een goed slaatje uit kunnen slaan.

  Door: Sipke | September 26, 2006, 15:23
 6. Goed gedaan, die info samenstellen dat schilt mij(en mijn vader) een hoop zoekwerk. bedankt 😛

  Door: Laurens | October 17, 2006, 20:42
 7. Het grote voordeel van deze site is dat ik hem via Google vond! Want het verhaal is uiterst herkenbaar. Mountainbike huren levert niets op.

  Door: Paula | October 27, 2006, 09:47
 8. hoi jongens en meisjes, dames en heren,

  Ik ben de eigenaar van Dallacollina Cycling te Maarsbergen en verhuur mountainbikes & racefietsen….als je op mijn site http://www.dallacollinacycling.nl surft zie je bij “links” allerlei mogelijkheden om alle atb routes in nederland, belgie en luxemburg te bekijken, kom eens langs en gebruik een Bianchi mountaibike of racefiets voor een dagje.!
  dus zoek niet langer en kijk op bovenstaande link!!!!

  groet
  Frank

  Door: frank | December 31, 2006, 13:32
 9. bedankt voor deze website. Deze is namelijk wel te vinden in Google. En bedankt voor de links!

  Door: Robert | May 27, 2007, 13:02
 10. Hallo MTB\’ers,

  Wij verhuren ook fietsen zowel MTB\’s als tourfietsen vanuit Haaren in Noord-Brabant.
  Neem vrijblijvend een kijkje op de verhuurpagina http://www.fitt-outdoor.nl/site/index.php?page=verhuur_activiteiten&dg=p&loc=verhuur.
  Succes met zoeken!

  Door: Chris | August 1, 2007, 15:49
 11. Hallo allemaal,

  Als buitensport bedrijf verhuren wij in de omgeving van Amersfoort mountainbikes. Wij beschikken over een behoorlijk aantal fietsen van het merk Merida.

  Door: Xander | August 31, 2007, 15:56
 12. Beste mensen:

  Wij verhuren ATB’s (ja zo noemen wij ze het liefst) op alle parcours waar men ze wenst. Dit gezien we ze op locatie leveren. Wij zitten zelf in de Gem. Utrecht.

  Over het algemeen komt het echter weinig voor dat een individu 1 ATB huurt. Vaak komen groepen bij ons terecht vanwege een bedrijfsuitje o.i.d. Hierdoor zijn wij eerder te vinden via ons netwerk van event bedrijven en outdoorcollega’s dan via google.

  Ook geven wij ATB clinics van A tot Z op elk gewenst parcours van 15 tot 150 personen.

  http://www.vanhollandfietsen.nl

  Vriendelijke groet:

  S.Burghout

  Door: S.Burghout | October 14, 2008, 13:55
 13. Beste enthousiastelingen,

  ATB-rent is eenvoudig te vinden. Bovendien is ATB-rent gevestigd bij 3 mountainbikeroutes in Twente (Hulsbeek, Lonnekermeer en Vasse). ATB-rent heeft Orbea (model Replay) in de verhuur. Tevens is ATB-rent dealer van dit op de Olympische Spelen van Peking zo succesvolle merk.

  Dus als je met vrienden of collega’s eens door het mooie Twentse landschap wil mountainbiken, dan ben je bij ATB-rent aan het juiste adres!

  Door: J. Glorie | November 11, 2008, 17:24
 14. Beste fietsvrienden,

  Ik zie dat er nog steeds moeilijkheden zijn bij het vinden van een goed adresje voor mountainbikes te huren..mocht je willen fietsen op of om de Utrechtse Heuvelrug, kom dan naar DallaCollina Cycling…OOK ZONDAGS GEOPEND!!

  Door: frank | November 11, 2008, 22:03
 15. Huren is ook wel cool

  Door: huurwoningen utrecht | December 12, 2008, 11:48
 16. Hallo allemaal

  Bij VANZUTPHEN-OUTDOOR

  Door: Derk van Zutphen | February 16, 2012, 11:23

Post a comment