// you’re reading...

Online publishing

Zijn virussen voorbij?

Deze week kwam het bericht dat Microsoft zichzelf een 8 geeft als het om veiligheid gaat. Met een collega had ik het er verder over dat virussen tegenwoordig zo weinig voorkomen. Hierbij vertelde ik hem dat ik al 3 jaar mijn virusscanner van mijn computer thuis heb verbannen omdat ik helemaal gek werd van het ding. Ik denk me te beschermen door security patches wekelijks te installeren, een firewall te hebben en verstandig om te gaan met bestanden in mails. Ik heb sinds die tijd nooit een virus gehad, is dat geluk of wijsheid?
Gelukkig is er een instantie die dit nauwgezet bijhoudt, Messagelabs. Messagelabs scant computers en e-mails op virussen en probeert ons te beschermen tegen spam. Zij houden bij hoeveel virussen hun software tegenhoud. En het zijn er inderdaad VEEL minder!

Toch worden we nog steeds getracteerd op één virus per 100 e-mails. Maar om dat in verhouding te zetten zijn 64,5 mailtjes van de 100 spam (ik kom zeker hoger) en is 1 op de 321 mailtjes een poging tot phishing (als we de berichtgeving moeten geloven gevaarlijker dan Al Qaida). De rapportages bieden overigens uberhaubt een schat aan ‘waardevolle’ info, zo weet ik nu dat 1 op de 13,1 mailtjes in India een virus is. In België is dat slechts een op de 171,4. Voor meer info is het rapport van Messagelabs absoluut het lezen waard (pdf)!!!

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Zijn virussen voorbij?”

Post a comment