// you’re reading...

Online Marketing

eBay spreekt Marktplaats tegen?


Vandaag kondigt eBay een overeenkomst met Google aan. Hierin zegt men letterlijk: "Specifically, Google will become the exclusive text-based advertising provider for eBay outside the United States". Toch een beetje in tegenspraak met de aankondiging van 3 augustus waarin Marktplaats (toch onderdeel van eBay buiten de VS) topadvertenties aankondigt. Deze advertenties geven bedrijven de kans om op CPC basis bovenaan te staan in bepaalde Marktplaats categorieen. "Marktplaats doet geen uitspraken over te verwachten inkomsten, maar de drie topadvertenties komen in de plaats van Google Adsense banners die daar nu staan" aldus Adformatie.
Waarschijnlijk heeft men in de VS Marktplaats over het hoofd gezien. Of valt Marktplaats niet officieel onder eBay. Maar een beetje raar is het wel. Zeker als zometeen daadwerkelijk blijkt dat de Topadvertenties meer opleveren dan Google Adsense. Iemand enig idee?

Als het tot een gevecht komt weet Google Fight wel wie er gaat winnen ;-)!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “eBay spreekt Marktplaats tegen?”

  1. blijkbaar is marktplaats toch gezwicht want het is adsense allover the place..

    Door: Ruud | October 11, 2006, 22:14

Post a comment