// you’re reading...

Gadget

Elektronisch papier van iRex


Met dank aan het innovatieve dagblad Trouw (wat nou ouderwetse krant!) ben ik in het bezit van een proefexemplaar van het iRex eBook, iLiad. Vol verwachting pakte ik de (erg on-Philips) mooie doos uit. Het apparaat ziet er goed uit. En na de eerste keer aanzetten (inderdaad even zoeken naar de aan-knop) was er maar een conclusie mogelijk: wat een prachtig scherm!
Daarna ging aan de slag om gebruik te maken van alle mogelijkheden van het apparaat. De iLiad heeft ook een Wi-Fi aansluiting, na 2 uur prutsen was ik in staat het apparaat uit het raam te gooien. Ten einde raad heb ik de iLiad direct aan een netwerkkabel gehangen. Dit werkte! Nu kon ik de software gaan updaten, dacht ik.  Bij 99% voltooiing bleef de teller staan. Na een nacht wachten bleek dit het hoogst haalbare. Ook het aansluiten van de iLiad aan de computer bleek geen sinecure. Na wat zoeken op internet bleek het te liggen aan de bijgeleverde kabel, die was kaduuk. Na het vervangen werkte het wel.
Na het downloaden van een aantal boeken (het apparaat van iRex Technologies kan pdf, doc en xml formaten aan) kon de pret dan echt beginnen. Het lezen gaat uitstekend, en het bladeren gaat langzamer dan in een boek, maar zeker acceptabel. Toch is het apparaat zeer onstabiel. Bij het opstarten blijft hij regelmatig hangen en om onduidelijke redenen schakelt hij over naar het menu.
De conclusie is dat het wachten is op de aangekondigde updates. In potentie is het een mooi apparaat, maar er zijn nog veel tekortkomingen.

TIP: Voor mensen met een dergelijk apparaat is het leuk om de Volkskrant 16:00 pdf krant op je iLiad te zetten.

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Elektronisch papier van iRex”

  1. Cool :-)
    heb je wat fotos van de iliad in actie?

    Door: Lemster | August 24, 2006, 13:40

Post a comment