// you’re reading...

Gadget

Flock, the new browser on the Block


Flock bracht heel wat buzz teweeg in de online incrowd (zie mijn eerdere bericht over Flock). Toen ik eenmaal als Beta tester aan de slag mocht ben ik dan ook gelijk van start gegaan. En zoals zo vaak was de hype groter dan de voordelen van het product. De beloofde web 2.0 browser bleek een Firefox versie in een ander jasje te zijn met een aantal voorgeinstalleerde plugins en voor de rest zeer beperkte uitbreidingsmogelijkheden. Al snel verdween de browser weer van mijn computer en ging ik lekker knoeien met Internet Explorer 7.
Nu ontving ik laatst een mailtje van de makers van Flock dat ze een nieuwe browser hebben. En ze hebben toch wat vorderingen gemaakt!:

  • Je kan gewoon in je browser je WordPress blog updaten (ook offline!)
  • Er zit een betere RSS-reader in dan Sage of de eigen Firefox reader (je kan bijvoorbeeld artikelen opslaan)
  • Flickr kan worden geintegreerd in je browser. De foto-uploader is gewoon in de browser geintegreerd
  • Je kan je del.ico.us account volledig beheren vanuit de software
  • Extensie van Firefox kunnen (redelijk foutloos) worden omgezet naar Flock

Kortom met versie 0.7 zijn ze een heel eind (neem eens de feature tour, heel leuk). Als ze in dit tempo doorgaan zou er nog wel eens een switch in kunnen zitten als ze bij versie 1.0 zijn. Als je echter nog met Firefox moet beginnen is dit een net zo goed of beter alternatief.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Flock, the new browser on the Block”

Post a comment