// you’re reading...

Entrepeneur

Online chatten


Ik weet dat we weer in een nieuwe economie hausse zitten. De overnames vliegen je weer om de oren, en ook de bedragen die daar mee gemoeid zijn worden steeds hoger. Toch dacht ik dat er een ding geleerd was aan het eind van de jaren negentig. Onder de streep moet je gewoon geld gaan overhouden. Na wat aanloopverliezen moet er gewoon geld in het laadje komen. Nu zie je toch weer initiatieven opkomen die deze regel beginnen te tarten. Exemplarisch daarvoor zijn volgens mij de online chat engines.
Je hebt hierin eigenlijk twee redelijk bekende engines. De een is het Nederlandse eBuddy.com. Het andere is Meebo! De Nederlanders hebben tenminste nog banners op hun site. Aan de adverteerders te zien wordt je hier nu ook niet direct rijk van. Maar er is een poging gedaan. Bij Meebo! is het mij echter volstrekt onduidelijk waar de 14!!! werknemers van worden betaald. Er is geen reclame op de site. Je hoeft geen spam te ontvangen en de dienst is niet betaald. Ik neem aan dat een dergelijk bedrijf door een Venture Capitalist wordt gesteund, maar waarom zou je dat doen zonder een verdienmodel. Waarschijnlijk is er wel bedacht dat er uiteindelijk geld wordt verdient met het in licentie verkopen van de techniek, maar ook dat gaat volgens mij geen zoden aan de dijk zetten.
Wie het verdienmodel ziet mag het zeggen!

Be Sociable, Share!

Discussion

6 comments for “Online chatten”

 1. Waarom zet dit geen zoden aan de dijk? Is google uiteindelijk ook niet begonnen met een simpele search engine en later toevoeging van adds en verkoop van technologie op rack-servers?

  Schijnbaar wordt meebo gesteund door Sequoia Capital. Een injectie van $9 mln. (http://blog.meebo.com/?p=78)

  Door: Wouter | July 13, 2006, 21:52
 2. @Wouter, de vraag is hoe ze dat geld gaan terug verdienen. Er zijn niet heel veel ‘Googles’, alleen eBay, Yahoo! en Amazon vallen in die categorie. En hoe mensen met dit chatten 9 miljoen gaan terugverdienen is mij een raadsel. Mensen betalen bijna nergens voor op internet en reclame is de enige inkomstenbron. Van MSN begreep ik dat die banners daar niet zo heel goed werken.

  Door: Sipke | July 13, 2006, 22:27
 3. Ik denk ook zeker niet dat Meebo geld gaat verdienen met reclame. Blijkbaar weet Sequoia Capital wel hoe ze dit geld terug gaan verdienen. Wellicht wordt de technologie verkocht aan ….. … geen idee.

  Uit het meebo forum lees ik het volgende:
  “meebo technology could easily be molded into a corporate environment for intranet communications”. Dit is in feite hetzelfde als Google heeft gedaan. Zij verkopen hun search technologie op rack-servers voor bedrijven.

  Vraag blijft welke bedrijven zitten te wachten op een product dat IM messaging samenpakt voor intranet communicatie…..? Ik kan er zo snel geen bedenken.

  Door: Wouter | July 14, 2006, 10:13
 4. ik wil graag chatten…

  Door: bo | March 17, 2007, 11:45
 5. Uiteindelijk is toch iedereen bezig met graaien. Je ziet vaak dat het begint als hobby en eindigt met geld.

  Door: Jan | September 28, 2011, 20:43
 6. Meebo ondersteunt helaas geen skype! Msn, facebook en gmail wel…

  Door: datingsites | January 16, 2012, 16:02

Post a comment