// you’re reading...

Krant

Waste(d)

Bij Gawker (van ‘t brilliante Gawker Media van Nick Denton, nog op zoek naar licensees in Europa) las ik de volgende geweldige post:

With all the recent hand-wringing about the younger generation abandoning newspapers, we thought weΓ’β‚¬β„’d go to the source of the problem: a young person who hates newspapers. Young person, why do you hate newspapers so?

I hate almost everything about newspapers. I donΓ’β‚¬β„’t like the size of the paper. I donΓ’β‚¬β„’t like the way it makes everything black. I donΓ’β‚¬β„’t like that every page has to be jammed full of stuff. I donΓ’β‚¬β„’t like that the
pages are not full color. I donΓ’β‚¬β„’t like that once I find something interesting, I canΓ’β‚¬β„’t do anything with it like send it to a friend, or blog about it with a link, etc). Please newspaper editors, hear MurdochΓ’β‚¬β„’s call, and bring the newspaper into the digital age!

Het lijkt soms ook een beetje een fossiel (ik noem geen namen). Toch is er nog heel wat mogelijk, de Chicago Red Eye is al een heel stuk op de goede weg. Nu nog op beter papier, met een echte versmelting waarbij nieuws op internet komt en je achtergrondverhalen 1x per week ontvangt op papier om te lezen, dan zijn we er helemaal. Eigenlijk dus gewoon Wired maar dan met nieuws.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Waste(d)”

Post a comment