// you’re reading...

Entrepeneur

Is dit fraude?


De reisbranche overspoelt het internet. Reizen is een van de makkelijkste dingen om te verkopen op internet. Je hoeft het niet te passen en aanraken kan pas nadat je het gekocht hebt. Daar is de reisbranche zich ook van bewust en is dan ook alom aanwezig op internet. Dit is voor reizigers natuurlijk ideaal. Zo kun je je nu goed orienteren door de reis-wiki World66 te bezoeken of een van de vele reisweblogs. Ook kun je Low Cost vliegtickets boeken bij bijvoorbeeld Lowcost Airlines. Maar het leidt ook tot uitwassen. Zo kun je al tijden niet meer fatsoenlijk op zoek naar een hotel. Als je zoekt op een hotel kom je standaard bij de een of andere intermediair uit terwijl je toch liever direct bij een hotel uitkomt. De enige positieve uitzondering is het met reclame overladen Tripadvisor waar je commentaar van bezoekers kan vinden op hotels.
Toen ik mij echter een avondje verveelde ging ik maar eens op zoek naar een mooie droombestemming. Van vrienden had ik gehoord dat Milne Bay in Papua Nieuw Guinea enorm mooi is. Niet alleen is de natuur erg mooi en maak je kans om nog eens een nieuwe diersoort te ontdekken. Je kunt er ook adembenemend duiken omdat de Papua’s niet aan vissen doen en alles dus ongerept is.
Bij deze zoektocht vroeg ik mij af wat een vliegticket naar Port Moresby zou kosten, de hoofdstad. Hierbij zocht ik in Google op ‘port moresby reizen‘. Dit levert natuurlijk weer een hele lijst hotel vergelijker troep op. Maar ook een link van Kilroy Travels. Hoopvol klikte ik hierop. Ogenschijnlijk kwam ik op de voorpagina aan. Maar onderaan bleek een nietszeggende tekst over Port Moresby te staan. Op de hele site is verder niks over Papua Nieuw Guinea te vinden, laat staan over Port Moresby. Je bent dus gewoon genept. Na wat onderzoek blijken ze de exact zelfde pagina voor nog veel meer bestemmingen te hebben. Mijn persoonlijke opinie is dat Google dit soort sites per direct uit de index moet gooien. Ik vind dit soort praktijken oneerzaam en ze zorgen voor een vervuiling van de zoekmachines. Ik vraag me overigens ook af of dit ook bruikbaar traffic opleverd. Ik ga in ieder geval zeker geen reis boeken bij een dergelijke partij.

Be Sociable, Share!

Discussion

7 comments for “Is dit fraude?”

 1. Je hebt helemaal gelijk, deze pagina’s zouden moeten worden verwijderd. Ulco heeft er recent nog een rant aan gewijd:

  Wat misschien erger is, is dat Google dit soort pagina’s niet herkent. Als alle teksten hetzelfde zijn, duidt dat op spam.

  Probeer dit alleen al te lezen:

  Wil je naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea? Reisbureau KILROY travels is een van de reisbureaus die de goedkoopste reizen naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea voor je heeft. Gebruik ons als vliegmaatschappij en boek je vliegreis of lastminute naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea bij ons. Of laat ons je hele vakantie verzorgen, zodat je je alleen nog maar hoeft te verheugen op je reis naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea.

  KILROY travels biedt goedkope reizen naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea. Bij ons kun je er zeker van zijn dat je een goedkope reis naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea kunt vinden die voldoet aan al je verwachtingen. Ben je op zoek naar reisbureaus die een vliegreis of lastminute naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea kunnen combineren met een verblijf dat aan al je wensen voldoet, ook dan ben je bij KILROY travels aan het juiste adres.

  Door: Ruben Timmerman | June 29, 2006, 09:06
 2. Door: Ruben Timmerman | June 29, 2006, 09:12
 3. Ik ben het er helemaal mee eens, dit soort pagina’s zouden direct moeten worden verwijderd uit de zoekresultaten!

  Door: Jeroen de Koning | August 16, 2006, 17:34
 4. Volledig mee eens. Sommige vergelijkers bieden wel een meerwaarde, andere dan weer totaal niet.

  Maar aangezien je op de meeste gebruikersreviews van de reisorganisaties / hotels kan lezen, ben ik er zeker van dat dit voor google de moeite waard blijft om in de index te houden. Ik heb het hier dus enkel over vergelijkings sites…

  Door: kevin | March 17, 2008, 21:57
 5. Feel free to visit my website site (Savannah)

  Door: Savannah | August 26, 2014, 08:58
 6. my web site website (Eloise)

  Door: Eloise | September 8, 2014, 08:15
 7. Probably one of your website if you put yourself
  seo in a safe bet! No one can hire some profession web logo,
  and then later when they need about products and services,
  you don’t make it sell. Provision of adequate navigationIt is always advisable seo to
  use Flash to display.

  Feel free to surf to my site: search engine optimization search engine optimization

  Door: search engine optimization search engine optimization | September 24, 2014, 03:53

Post a comment