// you’re reading...

Online publishing

Google Clickfraude


Net als elke AdWords adverteerder heb ik een mailtje (van het email adres clicksettlement@xmr3.com !?!) ontvangen met de vraag of ik mee wilde doen met een Class Action Lawsuit tegen Google. Je wordt hierbij verwezen naar de Click Settlement website die mij op het eerste gezicht aan een amateuristische phishing poging deed denken. Je kan je hierbij inschrijven om een deel van de $90 miljoen aan schikkingsgeld te claimen.
Ik ben niet vies van wat geld, maar dit vind ik toch een lastige. Ik heb geen idee of er met mijn geld is gefraudeerd (en je moet ook nog eens invullen hoeveel procent van de gekochte kliks volgens jou frauduleus was). Ik denk zelfs van niet omdat ik adverteer voor low interest zaken waar geen groot geld in om gaat. Ook vind ik het dubieus om je advertentiepartner aan te klagen en vervolgens toch naar tevredenheid klant te blijven. Daarom heb ik besloten niks te doen. Clicktracks schreef er overigens een erg interessant artikeltje over met als titel "What to do about the Click Settlement Offer from Google". Dit gaat dieper in op de opties die je hebt (overigens melden ze dit met name omdat Clicktracks een clickfraude opsporingsmodule heeft).

Wil je toch meedelen in de $90.000.000, vul dan na 19 juni het formuliertje (pdf) in! Er zijn ook mensen die niet meedoen omdat ze het schikkingsbedrag te laag vinden. Dit kan Google schijnbaar nog veel meer geld kosten omdat deze mensen Google allemaal apart kunnen aanklagen.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Google Clickfraude”

Post a comment