// you’re reading...

Entrepeneur

Prosper


In een lijstje met bedrijven die een kapitaalinjectie hebben gekregen kwam ik Prosper.com tegen. Dit bedrijf fungeert als tussenpersoon voor mensen die geld aan elkaar willen lenen.
Als je wilt weten hoe het precies werkt, moet je even gaan kijken. Het zit in ieder geval enorm ingenieus in elkaar. In het kort komt het er op neer dat mensen met een geldbehoefte kunnen aangeven hoeveel ze nodig hebben en waarvoor ze dit willen hebben. Vervolgens kunnen groepen mensen met geld aanbieden om (een deel van) het geld te leveren tegen een bepaald rente. Degene die het geld wil hebben kan dan ingaan op het bod dat hem het meest aanstaat (met de gunstigste voorwaarden).
Ik zie een enorme markt voor dit soort intermediairs. Bij de classifieds hebben we reeds kunnen zien dat dit heel succesvol is (eBay en Marktplaats), maar ook dating is booming business (gezien de overnames van De Telegraaf). In de Verenigde staten heb je ook al een intermediair tussen mensen met headhunter aspiraties en werkgevers (Yorz.com waar ik eerder over schreef). En er zijn er nog talloze te bedenken: klusjesmannen, mensen met groene vingers, mensen met een vakantiehuisje enz. enz.

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Prosper”

  1. waar vind ik informatie in het nederlans hoe aan te melden??

    Door: georgin | August 2, 2007, 15:44

Post a comment