// you’re reading...

Service

Commentspam


Toen ik dit weblog net een tijdje had werd ik voor het eerst geconfronteerd met commentspam. In het begin waren dit de obligate C1al1s en V1aGRa comments. Doormiddel van een aantal termen op de blacklist te zetten kwam ik hier aardig onderuit.
Helaas hebben een aantal ‘Mobile Phone’ gerelateerde spammers zich hierom heen weten te werken. Deze waren met simpele tools niet meer te stoppen. Twee weken geleden heb ik zelfs moeten besluiten al mijn comments eerst te modereren. Dit was echter een hels karwei. En het deed ook nog eens geen recht aan het idee achter de comments dat ik graag een dialoog aanga met de lezers van dit weblog.
Sinds begin deze week heb ik daarom Akismet geinstalleerd. Dit is een WordPress plugin (ook beschikbaar voor vele andere weblogsystemen!) die comments op intelligente wijze screent. En tot nu toe haalt Akismet een 100% score bij het tegenhouden van Spam.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Commentspam”

Post a comment